Coinbase CEO’su, SEC Bildirimindeki İflas İfadelerine Açıklık Getirdi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Coinbase CEOsu SEC Bildirimindeki Iflas Ifadelerine Aciklik Getirdi
2 yıl önce
2 yıl önce

Coinbase CEO’su, SEC Bildirimindeki İflas İfadelerine Açıklık Getirdi

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı bildirimde geçen “iflas” ifadelerine açıklık getirdi.

Coinbase, SEC’ye yaptığı en güncel !0-Q bildiriminde, şu ifadeye yer vermişti:

“Emanet olarak tutulan kripto varlıklar, iflas sürecine girmiş bir kuruma ait mülkmüş gibi değerlendirildiği için, bir iflas sürecine girmemiz halinde, müşterilerimiz adına tuttuğumuz kripto varlıklar da iflas sürecinin bir parçası haline gelebilir ve müşterilerimiz, teminatsız alacaklı sınıfında değerlendirilebilir.”

Coinbase tarafından sunulan belgeye göre bu durum, müşterileri paralarını Coinbase’te tutmanın “riskli” olacağını düşünmeye itebilir ve bu durum, Coinbase’e mali açıdan kayıplar yaşatabilir.

Coinbase müşterileri ve kripto para takipçileri, Coinbase’in SEC’ye sunduğu bildirimde neden olası bir iflas süreciyle ilgili ifadelerin geçtiğini merak ederken, bu konuyla ilgili yanıt şirketin CEO’su Brian Armstrong’dan geldi.

Armstrong, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, halka açık bir şirket olup da üçüncü partiler adına kripto varlık tutan şirketler için SEC tarafından yeni bi şart getirildiğini belirtti.

Söz konusu şirketler, SAB 121 olarak adlandırılan bu yeni şart sebebiyle, SEC’ye yaptıkları bildirimde olası bir iflas durumunu da risk unsuru olarak göstermek zorunda.

Bunun formal bir gereklilik olduğu açıklayan Armstrong, “İflas etme gibi bir riskimiz yok.” diye ekledi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım