Büyük İsimler: Altın İçin Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667786406 Buyuk Isimler Altin Icin Haftaya Bu Seviyelere Hazir Olun
1 yıl önce
1 yıl önce

Büyük İsimler: Altın İçin Haftaya Bu Seviyelere Hazır Olun!

En en yeni ABD iş raporu Fed’in karma mesajlarının bazılarını açıklığa kavuşturdu. Bu arada Çin’in Covid-Zero politikasını hafifleteceğine dair havadisler var. Bu gelişmelerin etkisiyle altın fiyatları, Cuma günü yaklaşık 50 abd parası artış kaydetti. Ancak, önceki hepsini kapsayan hızlı ralliler sat sat fırsatları olarak kullanıldığından hala dikkatli olmakta fayda var.

“Dolar, Mart 2020’den bu yana en kötü günü geçirdiği için altın artıyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, yirmi yıldan fazla bir süredir aylık zarar çizgisini bildirdikten devamında Kasım zamanına muhteşem bir start verngıç ​​uyguladı. Hafta içi havadislerle doluydu. Fed’in ard arde dördüncü kez 75 bps artırması, pazarda karışıklığa yol açtı. Toplantı en yeniunda Powell, Fed’in şimdi para politikasının enflasyonu ve ekonomik faaliyeti etkilediği ‘kümülatif sıkılaştırmaya’ ve potansiyel ‘gecikmelere’ çok dikkat ettiğini söyledi.

Ancak Fed Başkanı, ‘nihai seviyenin’ oranların daha önce olabilenden daha zirve olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yumuşak bir iniş penceresinin ‘dartopladığını’ ekledi. Bu arda, Ekim ABD iş raporu, olabilenden daha zirve iş kazanımlarını ortaya koydu. Bununla birlikte, işsizlik oranının % 3,7’ye yükseldiğini gösterdi. Oanda kıdemli piyasa çalışani Edward Moya, gelişmeleri şu şekilde değerlendiriyor:

Bu rapor işgücü piyasasının soğuduğunu ve bu iyi bir havadis olduğunu gösteriyor. Dolar, Mart 2020’den bu yana en kötü günü geçirdiği için altın artıyor. Piyasa şimdi Fed’in oranları iyi bir şekilde ele topladığına ve daha yavaş hızda gideceğine inanıyor. Piyasalar %5,25’e çıkacak Fed’i fiyatlandırılmaya başlıyor. Ancak, 2 yıllık getiri buna yakın değil.

“Ancak, bu resmin tamamı değil!”

Haberlerin ardından, 2 yıllık hazine getirisi 50 bazdan fazla yükseldi ve 10 yıllık getirinin üzerine oldu. Bu da şu anda 40 yıllık en zirve seviyelerde oturan önemli bir durgunluk göstergesi. TD Securities Global Emtia Piyasaları Stratejisi Bart Melek, şu yorumu paylaşıyor:

Piyasa, ekonominin yavaşladığını ve burada 2 yıllık ve 10 yıllık verim eğrisine yansıtıldığını düşünüyor. Ama bu hepsini kapsayan resim bile değil. Çin’in Covid-Zero politikasını hafifleten piyasa beklentileri de altını yükseltti. Çin’in bu Covid-Zero kısıtlamalarını ktopladıracağına veya en azından onları kolaylaştıracağına dair spekülasyonlar alıyoruz. Bu da hepsini kapsayan piyaszamanı topluyor.

Altın rallisiyle ilgili görüşler neler?

Cuma günkü yıldız performansına rağmen, birçok çalışan, bu rallinin süreceğine inanmıyor. Bunun nedeni olarak da altın için uzun vadeli eğilimin zamanı olduğunu söylüyorlar. Bart Melek, “Bu büyük olasılıkla burada satılması gereken short squeeze türü. Altının yükselmesi için çok erken. Fed henüz bitirmedi,” diyor.

Altın

TD Securities, önümüzdeki birkaç ay içinde altının 1.600 abd parasıın altına düşmesini öngörüyor. Çünkü federal fon oranı % 5’in altındaki önceki projeksiyonlar konumine % 5,5 oranında zirve yapıyor. Bart Melek, şu açıklamzamanı yapıyor:

Ekonomi yavaşladıkça, reel oranların atlamasını görmeye start veryacaksınız. Ve merkez bankaları bu en yeni çeyrek görecek şekilde altın almayacaklar. Taşıma maliyeti pahalı olacak.

Phoenix Futures ve Options Başkanı Kevin Grady, “Altın en yeni zamanlarda ne zaman ralli yapsa piyasaya sat sata start verdı,” diyor. Buradan hareketle şu noktaya dikkat çekiyor:

Birçok insanın daha önce altından olduğını gördük. Ayrıca, bu short kapama rallisi. Altın hala zor zamanlar geçirecek.

1667199611 710 Gelecek Hafta Altin Icin Neler Beklenmeli Iste Tahminler

Tüm gözler şimdi altının yaklaşık 1.685 abd parasıdaki ‘eksen seviyesinde.’  Rjo Futures kıdemli piyasa stratejisti Frank Cholly, “Bu, sıkıştığımız menzilin en ard en yeniu. Muhtemelen bu rallinin reddedildiğini göreceğiz,” diyor. Stratejist, şu yönde devam ediyor:

Dolar gücü geri dönmeden önce long pozisyonlardan çıkmzamanı ve biraz kar almzamanı tavsiye ederim. Ancak altın 1.685 abd parasıın üzerine çıkarsa, anlık değişir. 1.685 abd parasıın üzerindeysek, o zaman bu stratejiyi yeniden düşüneceğim.

Altının bir devamındaki anahtar direnç seviyesinin üzerine gelip gelemeyeceği ve daha devamında 1.700 abd parasıa taşıyabileceği önümüzdeki 7 günnın enflasyon verilerine bağlı olacak. Edward Moya’ya göre, veriler fiyat baskılarının düştüğünü gösteriyorsa, altının o bölgeye doğru ilerlemesi mümkün. Ancak çalışan, olabilenden daha normalden fazla sıcak bir verinin düşüş tonu belirleyeceğini de kaydediyor.

Altın

Sürdürülebilir bir ralli mi yoksa başka bir tuzak mı?

Altın fiyatları, Cuma gününü yaklaşık %3’lük bir kazançla en yenilandırdı. Acaba, yatırımcı parası piyasaya geri dönmeye mi başlıyor? Bu daha sürdürülebilir bir piyasa kayması mı yoksa başka bir boğa tuzağı mı? Bazı çalışanler, güçlü bir manşet szamanısına rağmen, en en yeni ABD istihdam verilerinin zzamanıfladığını da belirtiyor.

Bu arada, Dünya Altın Konseyi, fiziksel metal için güçlü talep bildirdi. Bu da yatırım piyasasında yenilenen güvenli liman talebine işaret ediyor. Düşük yatırımcı ilgisine rağmen, küresel altın talebi üçüncü çeyrekte %28 artışa geçti. Raporun çok dikkat çeken bir kısmı, merkez bankalarının Temmuz ve Eylül ayları arasında yaklaşık 400 ton değerli metal satın almasıydı.

Artan korku hissi, yatırımcı parasını altına geri getiriyor. Bununla birlikte, birçok çalışan, art arda yedi aylık zararları geri almak için hala yapılacak çok iş olduğunu belirtiyor. Altının 1.680 abd parasıa geri çekilmesi, piyaszamanı tekrar tarafsız bölgeye getiriyor. Altının mevcut düşüş trendini tersine çevirmek için 1.735 abd parasıın üzerine çıkması gerekiyor. Bazı çalışanlere göre, kenarda duran para, fiyatlar 1.800 abd parasıa yaklaşana görecek şekilde piyasaya geri dönmeyecek. Bu nedenle, bunun sürdürülebilir bir ralli mi yoksa başka bir tuzak mı olduğunu görmek için bekliyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım