Bugün Altın, SHIB ve BTC İçin Kritik: İşte Beklenen Seviyeler! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bugun Altin SHIB ve BTC Icin Kritik Iste Beklenen Seviyeler.webp
1 yıl önce
1 yıl önce

Bugün Altın, SHIB ve BTC İçin Kritik: İşte Beklenen Seviyeler!

Yatırımcılar enflasyonla ilgili güncellemeler için tetikte kalıyor. Yatırımcıların hareketlerine paralel bir şekilde altın, Bitcoin ve altcoin’ler de hareket ediyor.  Peki, bugünkü enflasyon rakamları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte detaylar…

Altın ve kripto para birimleri için önemli veriler açıklanıyor

Altının ons fiyatı, geçtiğimiz 7 gün ABD tarım dışı istihdam verisi ile birlikte 1.700 birimın altına gerilemişti. Yeni 7 günda ise göreceli olarak daha düşük seviyelerden işlem görüyor. Salı günü, İngiltere Merkez Bankası, tahvil alım programını Cuma günü en yenilanacağını açıklamıştı. Bu durum, piyasadaki risk iştahını azalttı. Güvenli liman olarak birim yükseldi. Altının değeri ise yatay seyretti. Şu anda, piyasaların odağında enflasyon verileri var.

Bu 7 günnın en önemli verisi olarak adlandırılan ABD Eylül güni enflasyon verisi bugün, Türkiye saati ile 15.30’da açıklanacak. ABD’deki enflasyon rakamının Eylül güninda yüzde 8.1’e gerilemesi beklenmekte. Bu seviye, Ağustos güni için yüzde 8.3 idi. Verilerin piyasaların üzerinde gelmesinin, birimı güçlendirmesi beklenmekte. Dolar ile ters korelasyonda olan altının ise, birimın yükselmesi durumunda düşüş yaşayacağı söylenebilir. Bu durumun risk varlıklarını geri plana atması muhtemel göründüğünden, BTC, SHIB, ETH ve altcoin’ler için durum pek iyi durmuyor. Ancak piyasanın tam olarak nasıl tepki vereceğini zaman gösterecek.

Diğer yandan, enflasyon verisinin ekonomistlerin olabilitelerinin altında gelmesi senaryosu dikkat çekiyor. Böyle bir durumda Fed’in faiz artırımı açısından daha ılımlı olması beklenmekte. Bunun da değerli metali destekleyebileceği düşünülmekte.  Şu anda gram altın 1.001 lira seviyelerinden el değiştiriyor. Ons altın ise 1.675 birimdan işlem görüyor.

SOL ve ETH Bu Diplere Sürüklenebilir

Bitcoin fiyatında en yeni durum nedir?

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Bitcoin fiyatı 19.000 birim seviyesinin üzerinde tutunmak için mücadele etti. Geçen 7 gün yüzde 6,2 zarar verdi. Geçen ay, BTC fiyatı 19.000 birim ile 21.000 birim arasında değişiyordu.  Traderlar, ABD Merkez Bankası’nın para politikası oluşturma organı olan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) konuşması öncesinde temkinli olmaya devam etti. ABD’deki veriler, genellikle riskli varlıklara olan bakışın işaretini veriyor.

Kripto araştırma firması Jarvis Labs’taki çalışanler, Bitcoin birikimi, BTC balina holdingleri, sapma çizelgeleri ve zaman dilimlerine göre ayrılmış fiyat eğilimlerine baksa da, önemli bir eğilim tespit edemediler. Analistler, ağ üzerinde hareket etmeyen coin’lerin bir ölçüsü olan Bitcoin arz şok oranını değerlendirdi. Kripto çalışani olan Will Clemente dipdaki grafiği paylaştı:

1665658805 395 Bugun Altin SHIB ve BTC Icin Kritik Iste Beklenen Seviyeler

Analistler, mevcut arz şok oranı seviyesine göre Bitcoin’i “likit olmayan varlık” olarak sınıflandırma eğilimindedir. Büyük cüzdan yatırımcılarının davranışı, Bitcoin’de işlem yaparken çekinceleri gösterir. Veri ne görecek şekilde zirve olursa, Bitcoin fiyat rallisinin gücü o görecek şekilde zirve olur. Tedbir bir süre yatay doğru hareket ettiğinde BTC’de büyük bir ralli olur. Bu fenomenin istisnası, Bitcoin’deki Mart 2020 çöküşüdür. Piyasanın makroekonomik gelişmeler dışında bu tarz metriklere nasıl tepki vereceğini de zaman gösterecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım