Bu 7 Altın Tahminine Dikkat: Bu Seviyelere Gidiyoruz! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666112408 Bu 7 Altin Tahminine Dikkat Bu Seviyelere Gidiyoruz
2 yıl önce
2 yıl önce

Bu 7 Altın Tahminine Dikkat: Bu Seviyelere Gidiyoruz!

Altın fiyatları, Salı günü zzamanif bir birimın off-shore alıcılar için külçenin cazibesini artırmasıyla yükseldi. Ancak Fed’in yakın zamanda yapacağı büyük faiz artırımlarından kaynaklanan riskler daha fazla kazanımı sınırladı. Analistler piyaszamani yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Yakın vadede altın için önemli bir tetikleyici yok”

Spot altın, yazı sırasında 1.650 birim seviyesinde yatay seyrediyor. ABD altın vadeli işlemleri ise en en yeni %0,4 düşüşle 1.657,50 birimdan işlem gördü. Dolar endeksi (DXY), İngiltere’nin küresel piyasaları sarsan vergileri düşüren mini bütçe üzerindeki dramatik U dönüşünün ardından sterlinin yükselmesiyle 1,5 7 günnın en düşük seviyesine geriledi.

Mumbai merkezli Reliance Securities’in kıdemli çalışani Jigar Trivedi, altının Salı günkü yükselişinin esas olarak birimdaki zzamaniflıktan kaynaklandığını söylüyor. Ancak Trivedi, şu hususların da altını çiziyor:

Yatırım talebi ve bireysel talebi sessizleşti. Yakın vadede fiyatları 1.700 birimın üzerine çıkarabilecek önemli bir tetikleyici yok. Faiz oranlarındaki artışlarla ilgili şüpheler devam ediyor.

“Altın fiyatının yükselmesi için önemli bir itici güç gerekiyor”

Dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust’ın holdingleri Pazartesi günü 939,10 tona geriledi. Bu, Mart 2020’den bu yana en düşük seviyesi.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD’deki sert faiz artırımları getirisiz altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Ayrıca altın, birim ve tahvil getirilerini artmasıyla bu yıl şimdiye görecek şekilde yaklaşık %10 düştü. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, altını daha yükseğe göndermek için önemli bir itici güç yaratmak gerektiğini söylüyor. Bunun da 10 yıllık getirilerde önemli bir düşüş olabileceğini kaydediyor.

Altın

“Altının toparlanması için bir mücadele olacak”

Bu arada, geçen 7 günki veriler, enflasyonun Eylül zamaninda güçlü bir şekilde artışa geçtiğını gösterdi. Bunun ardından piyasalar, gelecek ay 75 bps’lik dördüncü bir Fed faiz artışı bekliyor. Reuters teknik çalışani Wang Tao’ya göre, spot altın 1.641-1.658 birim aralığında nötr görünüyor. Analist buna ek, muhtemelen buradan kaçışın bir yön önereceğini kaydediyor.

RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, “Dolar önemli ölçüde düşük… getirileri düşüyor,” diyor. Aynı zamanda ‘zirve jeopolitik risklerle güvenli liman talebi’ olduğunu belirtiyor. Analist buna ek, şu noktalardan da bahsediyor:

Ancak, dünyada bir çok soru işareti olmasına rağmen, altının toparlanması için bir mücadele olacak. Yatırımcılar güvenlik istiyor. Bununla birlikte, oranların bu görecek şekilde hızlı artmasıyla Hazine tahvillerine girmemek de zor.

Altın

“Altının, short squeeze’i bu şekilde aşması mümkün”

TD Securities bir notta, niceliksel sıkılaştırmanın (QT), küresel piyasalardaki likiditeyi tüketmeye devam ettiğinin, sıkılaşan para politikaları ve yavaşlayan büyüme anlıkü sebebiyle küresel varlıklara baskı uyguladığının, Fed’i bağlamadan önce diğer merkez bankalarını giderek daha fazla kısıtlayacağının altının çiziyor. Analistler, notlarında şu değerlendirmelere konum veriyor:

Bunlar da, artan resesyon risklerine rağmen altın fiyatları üzerinde baskı yaratıyor. Ayrıca, birimın yükselişini destekliyor. Çünkü enflasyonun yükselen ısrarı, Fed’in tedbirli bir şekilde yürüyüşü durdurma olasılığının düşük olduğunu gösteriyor. Ancak, kısa vadede, risk varlıklarındaki istikrara kavuşan tahvil işaretleriyle desteklenen toparlanma, değerli metal short’ları üzerindeki baskıyı artırıyor. Ancak short squeeze’i genişletmek için altın fiyatlarının 1.750 birimın üzerine çıkması gerekiyor.

1666112407 662 Bu 7 Altin Tahminine Dikkat Bu Seviyelere Gidiyoruz

“Altın fiyatını en çok etkileyen faktör birim endeksi”

Altın fiyatları, Pazartesi günü biraz toparlandı. Bununla birlikte, yatırımcılar, Federal Rezerv’in 2023’ün ilk çeyreğine görecek şekilde faiz oranlarını yükseltmeye devam edeceğini ve potansiyel olarak olabilecek bir durumu daha da kötüleştireceğini bekliyor. Bu yüzden, sarı metal için kalıcı bir toparlanma umutları azetti. AvaTrade baş piyasa çalışani Naeem Aslam, şu yorumu yapıyor:

Altın fiyatını en çok etkileyen faktör birim endeksi. Fed’in faiz oranını artırmaya devam edeceği oldukça açık. Yakın zamanda para politikalarını yavaşlatacaklarına dair bir işaret yok.

1666112407 511 Bu 7 Altin Tahminine Dikkat Bu Seviyelere Gidiyoruz

“Ekonomi bocalarken bunun, altını desteklemesi mümkün”

OANDA’nın kıdemli piyasa çalışani Craig Erlam, günlük bir notta, “traderların en zirve enflasyon ve oran fiyatlandırmasının neredeyse göründüğünü umduğuna şüphe yok,” diyor. Analist, değerlendirmesine şu yönde devam ediyor:

Genel olarak, en yeni ekonomik veriler çok fazla iyimserlik için bir neden vermesi. Ancak, merkez bankalarının artık kesinlikle terminal oranlarından çok uzakta olmamasıyla önümüzdeki aylarda bunun değişmesi mümkün. Bu, özellikle ekonomi bocalarken altını destekleyebilir. Ayrıca, Eylül zamaninın en düşük seviyelerini kıramamasının, bazı trader’ları cesaretlendirmesi olası.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.