Borsada Strateji Kurma Zamanı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Borsada Strateji Kurma Zamani
2 yıl önce
2 yıl önce

Borsada Strateji Kurma Zamanı!

Dünyada hisselerin, emtialar, kripto piyasalarının yıkıldığı zamanlardan geçiyoruz. Bir dakika… Türkiye’de Borsa İstanbul var ya… Yer çekimine meydan okuyor adeta…

Geçen yıl abd ABD parasıı bazında yüzde 30 şüphela dünyanın en kötü götürüye sahip borsasıyken bu yıl bugüne görecek şekilde abd ABD parasıı bazında yüzde 33 kazanımla en iyi getiriye sahip borsası haline geldi.

Bu artışın lokomotifi bankalar… Temmuz’un 14’ünde start veryan hızlı yükseliş temposu ile banka endeksi yüzde 104’ten fazla abd ABD parasıı bazında getirisiyle yıldız gibi parlıyor. Geçmişin kripto para performanslarından sunuyor.

Garibim sanayi şirketlerinin getirisi abd ABD parasıı bazında yüzde 15 ile sınırlı… Neden onlar oracıkta kalaketti? Siz de kalakettiysanız üzülmeyin, bu hareketin tamamını yakalayan yok gibi…

Borsa neden bu görecek şekilde hızlı yükseldi?

Ne oldu da bir anda banka hisseleri uçmaya start verdı?

Sadece yabancı alışları mı bu yükselişe neden? Yoksa gerçekten çok ucuz olduğundan mı? Gelecek yıl İktidarın değişeceği beklentisinin şimdiden piyasaya yansıması mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin borszamanı öven tweetinden mi?

Kaynağı belli olmayan paranın adresi olması mı? Seçim öncesi yönetiminin ekonomiyi iyi gösterme çabaları mı? Varlık Fonu’nun alımları mı?

Bankaların endeksteki ağırlığını kullanıp vadeli kontratlarda para kazanma planı mı? Çok gitti diye satanları sıkıştırıp pozisyon en yenilantırmak mı?

Saçma sapan ekonomi yönetimi sebebiyle banka karlarının patlaması mı?

Bankaların ateşi söner mi?

Oysa yabancıların 2018’den beri Türkiye’den uzaklaşmaya start verdığını dikkate alırsak ve borsa takasındaki sahiplik oranının yüzde 70’lerden yüzde 34’e indiği dönemde bir sekme görüyoruz.

Birden nereden geldi bu banka aşkımız hepimiz şaşkınız!

Borsaya en yeni dönemde giren 1 milyar abd ABD parasıı yabancı parasının yüzde 75’inin bankacılık sektörüne girmesi enteresan tabii…

Tamam karlarını beşe katladılar ama hepsini yedirir mi onlara bu iktidar? Son bir yılda 200’den fazla düzenlemenin tebliğ edilen bankalara zorla Hazine’ye borç verdiriyorlar, beş yıllık faiz yüzde 11’lerde seviyesinde… Gerçeklikten kopmuş piyasa nereye gider sizce?

Öyle günler yaşanıyor ki, vadeli piyasada sat bankaları, spot piyasada alıp pozisyonunu kapa, hop yüzde 7 kar cebinde anında… Bu görecek şekilde hızlı karı bulamazsın başka hiçbir mecrada…

<img data-attachment-id="204826" data-permalink="https://kriptokoin.com/hedge-fonlari-bu-altcoin-projesinden-alacak/mexico-supero-los-31600-mdd-de-inversion-extranjera-directa-en-2021-2/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/08/Mexico-supero-los-31600-mdd-de-inversion-extranjera-directa-en-2021-2.webp?fit=1024%2C575&ssl=1" data-orig-size="1024,575" data-comments-opened="0" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="Ekonomist: Bakın, Hedge Fonları Bu Altcoin’den Alacak!" data-image-description="

Ekonomist: Bakın, Hedge Fonları Bu Altcoin’den Alacak!

” data-image-caption=”

Ekonomist: Bakın, Hedge Fonları Bu Altcoin’den Alacak!

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/08/Mexico-supero-los-31600-mdd-de-inversion-extranjera-directa-en-2021-2.webp?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/08/Mexico-supero-los-31600-mdd-de-inversion-extranjera-directa-en-2021-2.webp?fit=1024%2C575&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”575″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/08/Mexico-supero-los-31600-mdd-de-inversion-extranjera-directa-en-2021-2.webp?resize=1024%2C575&ssl=1″ alt=”Ekonomist: Bakın, Hedge Fonları Bu Altcoin’den Alacak!” class=”wp-image-204826″ data-recalc-dims=”1″>

Borsa Türkiye’nin gelecek parlak günlerini fiyatlıyorsa neden Türkiye’nin en önemli sektörü Turizm yüzde 22 kaybettiriyor? Açıklamalara göre ülkeye turizmden para yağıyor. Avrupalılar enerji krizi sebebiyle kışı Türkiye’de geçirmeyi planlıyor. Yani ne anladık biz bu işten?

En büyük risk enflasyon

Size şöyle anlatzamanım. Ülke yöneticilerinin geçen Eylül zamanında enflasyonu salıp büyümeye odaklanmasıyla hikâye temelinden değişti.

Enflasyon ekonomide bütün kötülüklerin anasıdır. Türk Lirası parasal işlevlerinden çoğunu kaybettiğinden şeffaflık, değerleme, ölçüm kıstasları kayboluyor özünden…

Enflasyon muhasebesi uygulanmadığından şirketlerin tamamı deli karlı… Oysa ne piyasa değerleri ne defter değerleri ne fiyat kazançları ne de diğer mali göstergeleri gerçekçi!

Haliyle fiyatlar uyuşmuyor günümüz gerçekleriyle… Yok gelecek satın alınıyorsa daha uygun bir zaman bulunur mu acaba?

Mesela banka karları çok zirve görünse de özsermaye karlılıkları yüzde 40’larda… Nedir bunun anlamı? Enflasyon bankaların sermayelerini hızla eritiyor. Karları hızla artmaya devam edebilir zira reel anlamda tablo göründüğü gibi değildir.

Enflasyon gerçekten düşecekse ellerindeki Devlet İç Borçlanma Senetlerinden zarar yazmaya start verdıklarında ne olacak?

Diğer yandan Kur Korumalı Mevduat ile çok ucuza mevduat toplzamanıp üzerini devlete ödetiyorlar. Kredi Garanti Fonu ile riski tamamen kamuya yüklüyorlar. Bankaların aç gözlülüğü değil bu! Ekonomi yönetiminin tercihi…

Borsada şimdi daha sakin şimdi daha dikkatli!

Görünmez el piyaszamanı iterek yukarı götürdü. Burada bu saatten zaman en yenira borsa yatırımcısına düşen şimdi daha sakin şimdi çok daha dikkatli olmak gerekli…

Borsa çok sert bir şekilde düşer, hızla geri döner şeklinde yorumlamıyorum. İvme kaybedecek diyorum.

Yatırımcılar vardır… Sürü ile birlikte iyimser, sürü ile birlikte köhepsini kapsayanser olur. Onlardan olmzamanın. Planlzamanın, disiplini elden bırakmzamanın. Mutlaka zararı bir konumde kesin, oyundan çıkmzamanın.

Amaç bu furya bittikten zaman en yenira enflasyonu da göz önüne alırsak mecburcu uzun vadeli yatırımcı olmamak.

Nitekim parzamanı en az ikiye katlamalısınız ki paranızın değerini aynı şekilde koruyun. Yoksa durduğunuz her gün şüphetasınız aslında…

Kalbim sizinle güç bizimle olsun borsada da…

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım