Bored Ape’in Instagram Hesabı Hacklendi: 91 NFT Çalındı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bored Apein Instagram Hesabi Hacklendi 91 NFT Calindi
2 yıl önce
2 yıl önce

Bored Ape’in Instagram Hesabı Hacklendi: 91 NFT Çalındı

Bored Ape’in Instagram hesabını hackleyen biri, toplamda 2.8 milyon dolar değerinde 91 tane non-fungible token (NFT) çaldı.

Bored Ape Yacht Club (BAYC) sahipleri bugün bir oltalama saldırısının hedefi oldu.

BAYC’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada“Bugün mint (işlemi) yapılmayacak. Görünüşe göre BAYC’nin Instagram’ı hacklenmiş. Hiçbir şey mint’lemeyin, hiçbir bağlantıya tıklamayın, cüzdanınızı hiçbir şeye bağlamayın.” dendi.

Bored Ape’in Instagram hesabını hackleyen kişi(ler), Bored Ape’in gelecek yol haritasında yer alan bir metaverse projesine gönderme yapıp, LAND için bir airdrop düzenleneceğini duyurdular.

İnsanlardan, bu paylaşımda yer alan bir bağlantıya tıklayıp kişisel cüzdanları üstünden bir bağlantı kurmaları istendi. Cüzdanını bu bağlantının yönlendirdiği siteye bağlayan kullanıcılar, NFT’lerini kaybetti.

Olay yaşandıktan sonra saldırganın kullandığı dijital cüzdan tespit edildi. Blockchain verilerine göre cüzdana 91 NFT aktarıldı. Bunların toplam değerinin yaklaşık 2.8 milyon dolar olduğu varsayılıyor.

Bored Ape’in kurucularından Garga, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, bu olaydan zarar görmüş kullanıcılarla iletişime geçeceklerini ve olayın detaylarıyla ilgili daha kapsamlı bir açıklama hazırladıklarını söyledi.

Garga’nın açıklamalarına göre saldırıda çalınan NFT’ler arasında 4 tane Ape, 6 tane Mutant, 3 tane de Kennel bulunuyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.