BlackRock, Blockchain ETF’ini Başlattı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
BlackRock Blockchain ETFini Baslatti
2 yıl önce
2 yıl önce

BlackRock, Blockchain ETF’ini Başlattı

Yönetimi altında yaklaşık 10 trilyon dolar değerinde varlık bulunduran BlackRock, Blockchain endüstrisini izleyen borsa yatırım fonu (ETF) başlattı.

27 Nisan tarihinde iShares ürün grubuna Blockchain ETF’ini eklediğini duyuran BlackRock, bu ETF’in yatırımcıların dijital varlıklara sahip olmalarına gerek kalmadan blockchain ve kripto para endüstrisine ulaşmasına imkan sağlayacağını açıkladı.

Oluşturulan yeni ETF elinde kripto para bulundurmuyor bunun yerine sektörde yer alan birçok uluslararası firmayı takip ediyor. İçerisinde 41 ayrı şirket bulunduran ETF’nin %11,45’lik kısmını ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, %11,19’luk kısmını ise Bitcoin madencilik şirketi Marathon Digital Holding ve %10,4’lük kısmını Riot Blockchain oluşturuyor.

Fonun içerisinde sonradan alım yapabilmek amacıyla %9,15’luk kısmının dolar olarak bekletildiği söyleniyor.

Konu ilişkin bir rapor hazırlayan BlackRock, kripto endüstrisinin yükselişte olduğunu ve volatil bir piyasa olmasına rağmen blockchain’in gerçek değerinin henüz anlaşılmadığını söyledi.

Raporda ayrıca 87 ülkenin şu anda blockchain teknolojisini keşfetmekte olduğunu belirterek CBDC benimsenmesinin yüksek olduğu söylendi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım