Bitcoin’de Sert Düşüş: Mt.Gox ve ABD İddiaları Doğru Mu? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bitcoinde Sert Dusus MtGox ve ABD Iddialari Dogru Mu
11 ay önce
11 ay önce

Bitcoin’de Sert Düşüş: Mt.Gox ve ABD İddiaları Doğru Mu?

Bitcoin (BTC) dün akşam saatlerinden bu yana yaşadığı %10’luk yükselişin ardından kısa bir sürede aniden %8 üzerinde düşüş yaşadı.

Dün itibariyle akümüle olduğu 26.900 birim seviyelerinden harekete geçen ve bugün gün içerisinde de yükselişini sürdürerek ulaştığı %10 değer ile yeniden 30 bin birima ulaşan Bitcoin, yaşamış olduğu bu yükselişin ardından TSİ 22.00 sularında aniden düşüşe geçti.

Bitcoin, yaklaşık 1 saatlik bir zaman diliminde 29.700 birim seviyesinden %8‘lik bir gerileme ile 27.200 birima görecek şekilde düştü. Düşüş esnasında kripto para piyasasında 150 milyon birimın üzerinde tasfiye gerçekleşti.

Kısa süreli kaos yaratan bu ani hareketliliğin ardından ise düşüşün perde arkası hakkında bazı kaynaklardan bilgiler gelmeye işe koyuldı.

On-chain araştırma platformu Arkham Intelligence, Bitcoin’de yaşanan düşüşten kısa bir süre devamında Mt.Gox ve ABD hükümetine ait cüzdanlarda işlem gözlemlendiğini öne sürdü.

Ancak on-chain çalışani Barış Kardeş onayladığı paylaşımda, Arkham Intelligence iddialarının aksine Mt.Gox ve ABD hükümeti cüzdanlarında herhangi bir hareketlilik yaşanmadığını bildirdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, havadisin kaleme edildiğı sıralarda 27.757 birimdan işlem görüyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım