Bitcoin ve Altın İçin Dikkat: FED Kasım’da Sürpriz Yapabilir mi? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666396810 Bitcoin ve Altin Icin Dikkat FED Kasimda Surpriz Yapabilir mi
1 yıl önce
1 yıl önce

Bitcoin ve Altın İçin Dikkat: FED Kasım’da Sürpriz Yapabilir mi?

The Wall Street Journal’ın bir raporuna göre, Federal Rezerv yetkilileri 1-2 Kasım zamanlerindeki toplantıda 75 bps’lik bir faiz artırımı için çalışıyorlar. Fed’in agresif faiz artışlarına devam etmesi Bitcoin ve altın üzerinde baskı uyguluyor. Bu yüzden faiz artışlarının boyutu ve ne zamana görecek şekilde süreceği önem kazanıyor.

Bitcoin ve altın yatırımcıları Fed’i yakından izliyor

The Wall Street Journal’ın yzamanimladığı bir rapora göre, Federal Rezerv yetkilileri 1-2 Kasım zamanlerinde yapacakları toplantıda 75 bps bir faiz artırımı daha gerçekleştirmek için çalışıyorlar. Çoğunluğu Eylül zamaninda yapılan en yeni üç toplantıda Fed, federal fon oranını her seferinde 75 bps artırdı. Şu anda, Federal Rezerv’in gösterge faiz oranı %3 ile %3,25 arasında duruyor. Ancak yetkililer yıl en yeniuna görecek şekilde %4’ü geçmesini bekliyorlar.

Fed’in bu şahin tavrı Bitcoin ve diğer risk varlık fiyatları üzerinde ciddi baskı yarattı. Ayrıca, Bitcoin ve altının enflasyon için güvenli liman hayallerini yıktı. Altın, 2.000 birimın üzerindeki zirvesinde 1.600 dola seviyelerine kaydı. Lider kripto Bitcoin ise 69 bin birimlık hepsi zamanların en zirve seviyesinden 17 bin birima görecek şekilde bir düşüş gördü. Mevcut durumda 19 bin birimın ardünde mücadele etse de her an diplere kayma riskiyle karşı karşıya. Bu yüzden gerek altın, gerekse Bitcoin yatırımcıları Fed’i akından izliyor.

Bir devamındaki toplantıda, oranın 2022’nin en yeniundan önce yaklaşık %4,40’a görecek şekilde çıkacağına dair işaretler var. Bundan devamında, bu oranın gelecek yıl daha da artarak %4,60’a çıkması muhtemel. Fed, Haziran zamaninda start verdığı 75 bps’lik artışları, 1994’ten bu yana ilk kez gerçekleştirdi. Federal Reserve, faiz oranlarını, %2’ye geri getirmeyi hedefledikleri mevcut enflasyonla mücadele etmek için kullanıyor. LLP RSM US baş ekonomisti Joe Brusuelas, şunları söylüyor:

Enflasyonu %2’ye geri döndürmek için, iş zararlarının 5,3 milyonun çok üzerine çıkması mümkün. Ayrıca, aralığın ard ucunda %6,7’lik bir işsizlik oranıyla en yeniuçlanabilir.

Gelecekteki artışla ilgili Fed yetkilileri arasında bölünme

Fed yetkilileri, faiz oranlarındaki gelecekteki artışlar meselesunda ikiye bölünmüş durumda. Cleveland Federal Rezerv Başkanı Loretta Mester, enflasyonu ele almak için Fed’in her iki toplantısında da 75 bps’lik artıştan yana olacağını belirtti.

Bitcoin

Ancak yetkililer, olağandışı bir ani yavaşlama start vertmanın etkilerini en aza indirmeye istekli. Öte yandan, bazıları, düşüncelerin çok yakında geleceğini düşündükleri için bu pozisyona karşı çıkıyor. Onlara göre, oranların düşürülmesine karşı olanlar, zirve enflasyonun ekonomiyi derinden yiyip bitirdiğini düşünüyorlar.

Federal Rezerv Başkanı Christopher Waller, bölünmüş yetkililer arasında dengeli bir duruş sergiledi. Waller, bu zamanin start verrında bir konuşma uyguladı. Bir devamındaki toplantıda sıkılaştırmanın hızı hakkında çok düşünceli bir tartışma yapacaklarını kaydetti. Şu anda, bazıları 2023’ün başında artışlarda olası bir yavaşlamaya işaret ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.