Bitcoin (BTC) Düşüşe Mi Hazırlanıyor: Benzer Transfer 32 Bin Dolar Düşüşünden Önce de Görüldü - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Bitcoin BTC Dususe Mi Hazirlaniyor Benzer Transfer 32 Bin Dolar
1 yıl önce
1 yıl önce

Bitcoin (BTC) Düşüşe Mi Hazırlanıyor: Benzer Transfer 32 Bin Dolar Düşüşünden Önce de Görüldü

Kripto cüzdan danışmanıi Anıl Avcı, dün gerçekleşen 74.000 Bitcoin’lik hareketi bildirerek haziran zamanında benzer bir transferin ardından gelen büyük düşüşe dikkat koydu.

Anıl Avcı 4 Kasım zamaninde sosyal medya hesabı üzerinden yzamanınladığı gönderide, yaklaşık 1,5 milyar birim değerinde 74.000 Bitcoin’in farklı cüzdanlara transfer edildiğini ve cüzdan sahibinin Bitcoinleri parçalı halde tezgah ardü piyasada (OTC) satıyor olma olasılığının oldukça en çok olduğunu ifade etti. Fenomen, benzer bir işlemin geçtiğimiz haziran zamanında olduğını ve hemen ardından Bitcoin’in yaklaşık 2 7 gün içerisinde %40 değer kaybettiğinin altını çizdi.

Bitcoinlerin tezgah ardü piyasada satıldığı senaryoda transferlerin borsa dışında gerçekleşmesi sebebiyle piyasada anlık etki beklenmeyeceğini belirten Avcı, tezgah ardü sat satların piyasaya etkilerinin, havadisler ve satın alınan varlıkların borsalara giriş yapmasıyla ortaya belirlendiğını da ekledi. Fenomen, bu senaryodan yola çıkarak cüzdan hareketlerinde hızla nakite geçmenin yanlış olacağını, yatırımcıların planlarının tam olarak kestirilemeyeceğini öne sürdü.

Ayrıca söz meselesu yatırımcıların çoktan aralarında anlaşmış ve satan kişinin FUD‘unu hazırlıyor olabileceğini belirten fenomen, geçmişte yatırımcıların, Elon Musk’ın Bitcoin rezervlerini satmayacağını düşünmesine rağmen Musk’ın rezervlerini satmasını ve Bitcoin’e inancını sürekli yineleyen Michael Saylor’un da benzer bir hamle yapmasının imkansız olmadığını vurguladı.

Yatırımcıları ellerinde bir miktara nakit tutmaları için uyaran Avcı, 74.000 Bitcoin’in kimin olduğunu ve piyasanın sahip olmadığı hangi bilgiye sahip olduğunu da merak ettiğini belirtti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.