BioNTech’e karşı Kovid-19 aşısı için patent davası açıldı - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
BioNTeche karsi Kovid 19 asisi icin patent davasi acildi
2 yıl önce
2 yıl önce

BioNTech’e karşı Kovid-19 aşısı için patent davası açıldı

CureVac’tan yapılan konuşmada, BioNTech ve şirketin iki iştiraki aleyhine mRNA teknolojisinde fikri mülkiyet haklarının ihlali sebebiyle tazminat için Düsseldorf Bölge Mahkemesi’ne başvurulduğu belirtildi.

Açıklamada, CureVac’ın Kovid-19 aşılarında kullanılan mRNA teknolojisi üzerinde 20 yıldan fazla süredir çalışmalar onayladığı belirtilerek, BioNTech’ten fikri mülkiyet hakları ihlali sebebiyle adil tazminat istendiği ifade edildi.

CureVac’ın ihtiyati tedbir talep etmediğinin belirtildiği konuşmada, aynı zamanda şirketin BioNTech’in mRNA teknolojisine dayanan Kovid-19 aşısının üretimini, sat satını veya dağıtımını engelleyecek yasal bir işlem işe koyultma niyetinde olmadığı vurgulandı.

Uzun zamandır belirsiz bir teknoloji olarak kabul edilen mRNA teknolojisi, Kovid-19 salgını sırasında aşılarda kullanıldığında daha bilinir olmuştu.

BioNTech’ten “güçlü savunma” vurgusu

BioNTech’ten yapılan konuşmada ise fikri mülkiyet haklarına değer verildiği ve saygı duyulduğu belirtilerek, Kovid-19 aşısında hepsi patent ihlali iddialarına karşı “ güçlü savunma” yapılacağı vurgulandı.

Açıklamada, BioNTech’in Comirnaty olarak adlandırılan Kovid-19 aşısının başarısına dikkati çekilerek, “BioNTech’in aşı çalışması orijinaldir ve bunu hepsi patent ihlali iddialarına karşı güçlü bir şekilde savunma yapacağız.” ifadesine konum verildi.

BioNTech, geçen yıl aşılardan 19 milyar avro gelir elde ederken, gelirlerinin bu yıl 17 milyar avroya düşmesini bekliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan havadisler, özetlenerek yzamanımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım