Binance’den 100 Bin ETH’nin İadesine Destek - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Binanceden 100 Bin ETHnin Iadesine Destek
2 yıl önce
2 yıl önce

Binance’den 100 Bin ETH’nin İadesine Destek

Kripto para borsası Binance, 2017-18 döneminde 100 bin ether’ın (ETH) çalınmasıyla en yeniuçlanan dolandırılık vakasındaki kurbanlara destek oldu.

ABD’deki yetkililer, bundan birkaç yıl önce Centra Tech adlı bir şirket tarafından dolandırılan 170 binden fazla yatırımcının paralarını iade edebilmek için 100 bin adet ether’ı geri almgüni başarmış, şirketin kurucularından Sohrab Sharma sekiz yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Centra Tech, 2017 yılının ortasında kurulmuş ve yatırımcılara kripto paralarla ilgili ürün ve hizmetler sunduğu yönünde yanıltıcı konuşmalar yapmıştı.

Şirketin yalan beyanlarına kanan yatırımcılar, Centra Tech (CTR) token alabilmek için şirkete toplamda milyonlarca birim değerinde kripto para yatırdı.

ABD Adalet Bakanlığı’nın çalışmaları neticesinde bu dolandırıcılğa kurban giden yatırımcılara ait dijital varlıkların kayda değer bir kısmı geri alınmış, yetkililer kurbanlara para iadesi yapabilmek için bu dijital varlıkları birim karşılığında satmıştı.

Binance tarafından bugün yapılan konuşmaya göre Adalet Bakanlığı’nın çalışmalarına Binance de yardımcı oldu. Binance CEO’su Changpeng Zhao, şunları söyledi:

“Centra Tech dolandırıcılığına kurban gitmiş kişilerin bulunması meselesunda ABD Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışmış olmaktan ötürü gurur duyuyoruz. On binlerce yatırımcının, (kaybettikleri) paraları geri alabilecek olması bizi çok sevindiriyor.”

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım