Binance.US Banka Hesaplarını Binance Yöneticisi Mi Kontrol Etti? Bir Çarpıcı İddia Daha! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
BinanceUS Banka Hesaplarini Binance Yoneticisi Mi Kontrol Etti Bir Carpici
10 ay önce
10 ay önce

Binance.US Banka Hesaplarını Binance Yöneticisi Mi Kontrol Etti? Bir Çarpıcı İddia Daha!

Ortaya atılan en yeni iddialar dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştirakinin perde arkasında yaşanan dikkat çekici spekülasyonları gözler önüne serdi.

Global havadis ajansı Reuters tarafından 5 Haziran Pazartesi günü sunulan bir havadisde, Binance yetkilisi Guangying Chen‘in iddia edilenin aksine Binance.US banka hesaplarını denetlediği öne sürüldü. Şirket içi mesajlara ve banka kzamanıtlarına dayandırılan havadisde, Guangying Chen’in 2019-2020 yılları arasında Binance.US bağlantılı Silvergate Bank hesaplarına doğrudan erişim sağladığı vurgulandı.

Binance.US o dönemde Binance’ten bağımsız olduğunu iddia etmişti fakat ortaya atılan bu en yeni veriler işin perde arkasına dair spekülasyonları alevlendirdi. İddialara göre o zamanlarda Binance.US, Chen ve ekibinden firmanın maaş bordrosu da dahil olmak üzere birtakım ödemeleri işleme koymalarını ve denetlemesini istedi.

Guangying Chen, geçtiğimiz dönemde Binance’in arkasındaki gizli el veya Binance’in gizli sahibi olarak anılmıştı. Konu hakkında duyuruda bulunan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Reuters’e verdiği demeçte ortaya atılan iddialar hakkında duyuruda bulunan Binance.US sözcüsü Christian Hertenstein, 2021 yılının en yenilarından bu yana borsanın hesaplarına Binance.US yetkilileri dışında hiç erişimi olmadığını söyledi. Hem Binance cephesi hem de Hertenstein daha fazla detay vermemeyi tercih etti.

Söz meselesu iddialar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve CEO CZ’ye dava açmasından önce gelmişti. Açılan davanın gidişatına göre Binance.US cephesinde yaşanan bu gelişmeler de tekrardan gündeme gelebilir ve suçlamaların yelpazesi genişleyebilir.

Öte yandan iddiaların merkezinde konum alan kripto para dostu Silvergate Bank en yeni olarak iflas havadisleriyle gündeme gelmiş ve Binance o günden bu yana yeni bir banka ortağı bulma çalışmalarına işe koyulmıştı.

Reuters benzer havadisler ile geçtiğimiz dönemlerde de gündeme gelmiş ama bu havadislerin neredeyse hepsi Binance cephesi tarafından yalanlanmıştı. CZ, bu tür içeriklerin tıklama almak için olduğını defalarca dile getirdi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım