Binance Avrupa’daki Türev Enstrümanlarını Aşamalı Olarak Kapatacak - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Binance Avrupadaki Turev Enstrumanlarini Asamali Olarak Kapatacak
3 yıl önce
3 yıl önce

Binance Avrupa’daki Türev Enstrümanlarını Aşamalı Olarak Kapatacak

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan ve son zamanlarda hakkında birçok düzenleyici kurumun uyarı yayınlamaya başladığı Binance, cuma günü yaptığı açıklamada Avrupa’daki müşterilerinin kripto para türevlerine olan erişimini aşamalı olarak sonlandıracağını açıkladı.

Binance’in açıklamasına göre Almanya, İtalya ve Hollanda‘daki müşteriler, bugünden itibaren platformdaki vadeli finansal ve türev enstrümanlara erişim sağlayamayacak. Bu ülkelerde mukim kullanıcılara, borsadaki açık pozisyonlarını kapatmaları için 90 gün süre tanındı.

Avrupa’nın “çok önemli bir pazar” olduğunu vurgulayan Binance ekibi, bölgedeki diğer ülkelere de aşamalı şekilde kısıtlama getirileceğini belirtti.

Kripto para regülasyonlarının bölgesel bazda farklılık gösterebildiğini belirten borsa, “Yerel bazdaki yükümlülüklerimiz hakkında yapıcı diyaloglar kurma fırsatını hoş karşılıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, bu haftaki açıklamasında yerel regülatörler ile daha çok çalışmaya başlayacaklarını ve bölgesel ofisler kurmayı planladıklarını söyledi.

Hakkında haziranın sonundan beri Japonya, Birleşik Krallık, Cayman Adaları, Hong Kong, İtalya, Japonya, Tayland, Singapur gibi bölgelerin regülatörleri tarafından açıklama yapılmış olan Binance, temmuzun başından beri önce hisse tokenı işlemlerini durdurma, ardından maksimum kaldıraç oranını 20 kata düşürme kararı aldı.

Ayrıca Malezya Menkul Kıymetler Komisyonu, cuma günü yaptığı açıklamada yasa dışı şekilde dijital varlık borsası işlettiği gerekçesiyle Binance’e, Malezya’daki faaliyetlerini iki hafta içerisinde sonlandırması yönünde talimatta bulunduğunu duyurdu.

Binance’in bu kapsamda Malezya’daki kullanıcıların Binance’in sitesine ve mobil uygulamasına erişimini kısıtlandırması, Telegram grubunu Malezyalı kullanıcılara kapatması ve Malezya’daki tüm pazarlama faaliyetlerini bitirmesi gerekiyor.


Görsel: Binance Logo (Marco Verch/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.