Bebek Uyutan Ses | Pedagogların Önerdiği Uyku için Anne Karnındaki Sesi - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
2 yıl önce
2 yıl önce

Bebek Uyutan Ses | Pedagogların Önerdiği Uyku için Anne Karnındaki Sesi

Bebek Uyutan Ses – Anne Karnında Duyulan Ses

Ebeveynler bazen bebeklerini uyutmakta oldukça fazla zorluk çekiyor. Böyle zorlu zamanlarda bebeğinizi uyutmak için uyutuan seslerden yararlanarak uyku kalitesini artırabilirsiniz. Bebeklerin büyümeleri ve gelişmeleri için uykuya ihtiyaçları vardır. Ancak bebekler kendi başlarına uyumakta güçlük çekebilirler. Bunun birçok farklı nedeni olabilir. Örnek olarak bazı bebekler aşırı yorgun olduklarında anne karnındaki ses ile uykuya hemen geçemezler, bunun için acilen bebek uyutan ses gibi videolara ihtiyaç duyabiliriz. Birçok bebek gece uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmak için yardıma ihtiyaç duyar ve ağlar, pek çok bebek ise alıştıklarından farklı bir uyku düzeninde zorlanır. Bu uyku problemlerine bir çözüm olarak başvurulabilecek yöntemlerden biri ise müziktir.

Bir takım araştırmalara göre bebeklerde görülen uyku öncesi ve uyku esnasında çalınan yumuşak sesler ve ninniler bebekleri sakinleştirerek uykuya hazır hale getirebiliyor. Düzenli olarak uyku saatinden önce sakin müzik açmak bebeğin bir düzeni olmasını ve uyku saatine hazırlıklı olmasında da yardımcı olabilmekte. Aynı zamanda bebek uyutan ses dışarıdan gelebilecek ve uykuyu bölebilecek sesleri de bastırabileceği için gece boyunca açık olması bebeğin daha deliksiz bir uyku uyumasına yardımcı olabilir.

Ses ile uyumanın uyku kalitesini düşürmediği, aksine dış sesleri bastırmasıyla uyku süresini uzatabileceğinden bahsettik. Ancak müzik ile uyuyan bebeklerin yaşayabileceği bir zorluk olarak her uykuda bebeklerin müziğe ihtiyaç duymasından bahsedilebilir. Müziğin uyku ritüelinin bir parçası haline getirilmesi, normal düzenin dışında bir uykuda, ya da ev olmayan bir ortamda da bebeğin müziğe ihtiyaç duyabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Doğru müziğin birçok faydası olabileceği gibi, yanlış müzik seçimi bebeğinizin uyku kalitesini düşürebilir. Ses ve tempoda oluşan herhangi bir değişiklik uyanışı tetikleyebileceğinden çok az veya hiç değişiklik olmayan müzikler tercih edilmelidir. Uzmanlara göre; yumuşak ninniler, klasik anne karnındaki ses veya ‘‘spa tipi’’ müzik uyku ritüellerinin bir parçası olmaya en uygun müzik türleridir. Bilinen ve sık söylenen ninnilerin dışında en popüler uyku müziklerinden biri ise ‘‘bebek uyutan ses’’ ve benzeri rahatlatıcı melodiler.

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım