Ayvalık Gıda Organize Sanayi Bölgeye Güç Verecek - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
WhatsApp Gorsel 2022 10 11 saat 11.19.56 e1665476600195
1 yıl önce
1 yıl önce

Ayvalık Gıda Organize Sanayi Bölgeye Güç Verecek

Ayvalık denilince akla Ege’nin masmavi denizi, Cunda Adası, keyifli restorantlar ve tatil gelir. Fakat bugünlerde ise bambaşka bir heyecan var. Planlamaları 2020 yılında yapılan Ayvalık Gıda OSB, yeni bir yönetim ile süreçe hız vermeye başladı.

 

Türkiye’nin ilk gıda organize sanayi bölgesi ünvanını alacak olan bölge 478.778 m² ‘lik bir alanda kurulacak ve içerisinde yer alması öngörülen tesisler olarak süt işleme tesisleri, zeytin işleme tesisleri, et mamülleri üretim tesisleri, meyve kurutma ve meyve suyu üretme tesisleri, bakliyat kurutma ve paketleme tesisleri, bisküvi üretim tesisleri, tıbbi bitkileri işleme tesisleri gibi birçok alt sektörün burada yer alması planlanıyor.

 

Ayvalık gıda organize sanayi bölgesi için hem Kaymakam Hasan Yaman, hem de Ayvalık Belediye başkanı Mesut Ergin ve Ayvalık Organize Gıda Sanayicileri Derneği Başkanı Hakan Albayrak ve yönetiminin yoğun çalışmaları meyvesini vermeye hazırlanıyor. Bölge hakkında değerlendirmelerde bulunulduğunda, kurulacak organize sanayi bölgesinin İzmir, Balıkesir ve Manisa üçgeninde merkezi bir alanda yer alması, ayrıca Çandarlı ve İzmir limanlarına yakınlığı, kara, deniz, hava ve demir yollarına olan erişim imkanları ile Ayvalık Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Ayvalık ve çevresi için çok büyük bir potansiyele sahip olacak. Bölgenin parselizasyon ve imar planlarının hazır olduğu, altyapı süreçlerine geçilme aşamasında olduğu belirtilirken, sanayicilerin büyük bir ilgiyle ve sabırsızlıkla süreci takip ettikleri bilinmekte.

 

Ayvalık Organize Gıda Sanayicileri Derneği yönetimi son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bey ile görüşmesinde bölgenin çalışmaları hakkında bilgilendirmeler ve yapılabilecekler hakkında değerlendirmelerde bulunulması, süreçin genel konumu açısından çok güzel karşılandı ve plan dahilinde çalışmalar devam etmekte.

 

Süreç hakkında detaylı bilgi ve yer tahsisleri için Ayvalık Gıda OSB websitesinden bilgi alabilirsiniz.

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım