Avrupa Parlamentosu’nda Kripto Para Oylaması! Neler Konuşuldu? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1664967607 Avrupa Parlamentosunda Kripto Para Oylamasi Neler Konusuldu
2 yıl önce
2 yıl önce

Avrupa Parlamentosu’nda Kripto Para Oylaması! Neler Konuşuldu?

Avrupa Parlamentosu, vergilendirmeyi modernize etmek için Blockchain teknolojisini kullanmzamani oyladı.  Basın konuşmasına göre, kabul edilen en yeniuç hem Blockchain’i vergilendirmede kullanma hem de kripto para birimlerini tek tip vergilendirme hedeflerine ulaşılabileceği bir çerçeve ortaya koyuyor. İşte detaylar…

Avrupa Parlamentosu, kripto para ve Blockchain için oylama onayladı

Avrupa Birliği Parlamentosu üyeleri, vergi kaçakçılığıyla mücadele etmek ve kriptolar üzerindeki vergi politikasını koordine etmek için Blockchain’i kullanmzamani amaçlayan, bağlzamanicı olmayan bir en yeniuç lehinde oy kullandı. 4 Ekim zamanli bir bildiride, Avrupa Parlamentosu, üyelerin 566’sının, ilk olarak üye Lídia Pereira tarafından hazırlanan en yeniuç lehinde oy kullandığını söyledi.

Yasama organına göre, en yeniuç, 27 üye devletindeki yetkililerinin “verimli vergi tahsilatını kolaylaştırmak için” Blockchain teknolojisini kullanmasını tavsiye etti. Karar, 7 üyenin karşı çıkmasına rağmen 566 oy ile kabul edildi. Öte yandan, 47 oy ise çekimserdi.

Vergi için Blockchain kullanmak

Bunun dışında, kripto para birimlerinin adil, şeffaf bir şekilde vergilendirilmesi gerektiğine işaret edilmekte. Kripto para birimleri için, en yeniuç Avrupa Komisyonu’nu, kripto para birimini fiat paraya dönüştürmenin, işlemin gerçekleştiği konume bağlı olarak vergiye tabi bir olay teşkil edip etmeyeceğini değerlendirmeye çağırdı.  Bunun “daha uygun bir seçim” olduğunu söyledi. Ek olarak, politika, kripto vergileriyle ilgili daha iyi bilgi alışverişi için idari bir değişiklik talep edecek. Karar, parlamentonun üye devletlerinin Blockchain çözümlerini vergi programlarına entegre edebileceğini ekledi. Açıklamada dipdaki ifadelere konum verildi:

Blockchain’in benzersiz özellikleri, vergi tahsilatını otomatikleştirmenin, yolsuzluğu sınırlamanın ve mobil vergi mükelleflerinin daha iyi vergilendirilmesine olanak tanıyan maddi ve maddi olmayan varlıkların sahipliğini daha iyi tanımlamanın yeni bir yolunu sunabilir. […] Vergi idarelerinin analitik kapasitesini geliştirmek için kullanılacak en iyi uygulamaları belirlemek için çalışmalar yapılmalıdır.

Bugün Bu 13 Altcoin İçin Büyük Gün: İşte Olacaklar!

Kripto paralara yönelik düzenleyici

Avrupa Birliği’ndeki politika yapıcılar, kripto paralara yönelik çerçeve (MiCA) aracılığıyla kripto pazarını düzenlemeye çalışıyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi MiCA, iilk olarak 2020’de Avrupa Komisyonu’na sunulmuştu. Ardından, 2021’de Avrupa Konseyi tarafından kabul edilmişti. Tasarı, AB üye ülkeleri arasında kripto para birimleri için tutarlı bir düzenleyici çerçeve oluşturmzamani amaçlıyor. Pek çok kişi, politikaların 2024’te yürürlüğe girmesini bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Avrupa Parlamentosu’nda Kripto Para Oylaması! Neler Konuşuldu?

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.