Avrupa Bankacılık Otoritesine Göre Kripto Paralar İçin Bir Makro İhtiyati Politika Gerekmiyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Avrupa Bankacilik Otoritesine Gore Kripto Paralar Icin Bir Makro Ihtiyati
2 yıl önce
2 yıl önce

Avrupa Bankacılık Otoritesine Göre Kripto Paralar İçin Bir Makro İhtiyati Politika Gerekmiyor

Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para piyasası, makroekonomik düzeyde bakıldığında henüz çok büyük bir risk teşkil etmiyor.

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA); siber güvenlik, kripto para ve iklim değişikliği gibi alanlarda görülen risklere karşı makro ihtiyatı bir politika izlenip izlenmemesi gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Avrupa Bankacılık Otoritesine göre hem kripto para piyasası henüz böyle bir adım atmayı gerektirecek kadar büyük değil hem de kripto paralar için böyle bir adım atmayı mümkün kılacak kadar kapsamlı bir yasal düzenleme bulunmuyor.

EBA’nın açıklamasında, “Kripto varlıklar, finans sisteminin geneline bakıldığında hala çok küçük bir kısmı temsil ediyor ve kripto varlıklar ile geleneksel finans sektörü arasındaki bağ, kısıtlı düzeyde duruyor.” dendi.

2011 yılında kurulan Avrupa Bankacılık Otoritesi, finansal istikrar ile bankacılık piyasasının şeffaflığının sağlanması ve yatırımcıların korunması için çalışmalar yürütüyor.

Makro ihtiyati politikaların amacı, belli bir konuda tespit edilen sistemik risklerin finans sistemi ve ekonomi üstündeki negatif etkilerini azaltmaktır. Bu amaç doğrultusunda, bazı finansal araçlara ve bankacılık hizmetlerine sınırlayıcı önlemler ve üst limitler getirilebilir.

Bu açıklamaları Avrupa Komisyonu tarafından yöneltilen sorulara cevap olarak ileten EBA, Avrupa Birliği içerisindeki kripto para faaliyetlerinin haritasını çıkaracağını da belirterek, regülasyon sinyali verdi.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.