Asya’nın Önde Gelen Ülkesinden Kripto Konusunda Bankalara Yardım - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Asyanin Onde Gelen Ulkesinden Kripto Konusunda Bankalara Yardim
1 yıl önce
1 yıl önce

Asya’nın Önde Gelen Ülkesinden Kripto Konusunda Bankalara Yardım

Singapur Merkez Bankası (MAS) ve Singapur polisi, potansiyel kripto para müşterileri ve işletmelerine rehberlik sağlamaları için ülkedeki bankalara yardım ediyor.

Bloomberg’ün 6 Nisan güninde meseleya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı havadisine göre MAS ve Singapur polisi, kripto para müşterilerine hizmet verirken tek tip standartlar çıkarabilmesi için ülkedeki bankalara bir süredir yardımcı oluyor.

Bu kapsamda MAS ve kolluk etkililerinin kripto para şirketleri için her türlü hesap açma işleminde hassas ayar yapılmasına yardımcı olduğunu dile getiren kaynaklar, projenin yaklaşık 6 aydır devam ettiğini söyledi. Ayrıca önümüzdeki 2 ay içerisinde meseleya dair uygulamaların konum ettiğı kapsamlı bir sektör raporu yzamanınlanacağı da kaynakların konuşmaları arasında konum etti.

Kripto para sektöründeki ödeme, ticaret ve transfer alanında faaliyet gösteren firmaların çeşitli alanlardaki kredilerinin de ele alınacağının altı çizildi. Kaynaklar, bu yönergeler aracılığıyla bankaların risk iştahlarına göre müşterileri değerlendireceğini dile getirdi.

Yetkililer, Singapur mevzuatlarına göre bankaların kripto para şirketlerine hizmet vermelerinin serbest olduğunun altını çizerken kuruluşların ardlendikleri riski veri etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.