Arbitrum (ARB) Geliştiricileri Projeyi mi Bırakıyor? - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Arbitrum ARB Gelistiricileri Projeyi mi Birakiyor
11 ay önce
11 ay önce

Arbitrum (ARB) Geliştiricileri Projeyi mi Bırakıyor?

Arbitrum 200 milyon işlemi ve 4 milyon kişisiyı geçmeyi kutluyor. Ancak geliştiriciler protokolü terk mi ediyor?

Arbitrum programcıları protokolü terk mi ediyor?

Arbitrum bir Ethereum katman-2 (L2) ölçeklendirme çözümüdür. Ethereum’da hız, ölçeklenebilirlik ve maliyet verimliliğini artırma hedefine ulaşmak için optimistic rollup’ları kullanır. Arbitrum, Ethereum’un güvenlik ve uyumluluğundan faydalanır. Bir diğer avantajı ise Ethereum’a kıyasla daha en çok verim ve daha düşük ücretlerdir. Bu, hesaplama ve depolama yükünün çoğunun off-chain taşınması sayesinde mümkün olur.

200 milyonuncu işlem resmi Arbitrum Twitter hesabında anıldı. Bir Dune gösterge tablosuna göre, altcoin projesinin neredeyse 4,4 milyon toplam aktif hesabı var. Ancak, programcıları protokolü terk mi ediyor? Çünkü bunu işaret eden bazı emareler var.

Arbitrum ARB Gelistiricileri Projeyi mi Birakiyor.webp
Kaynak: Dune gösterge paneli

Her ne görecek şekilde 200 milyondan fazla işlem yapılmış olsa da Kullanıcı Faaliyet Profili, hepsini kapsayan kişisiların neredeyse %25’inin yalnızca bir işlem onayladığını gösteriyor. Bu bilgiye göre, 1,1 milyon kişi airdrop tokenlarını sattıktan devamında projeyi terk etmiş olabilir. Kullanıcıların %70,7’si tarafından ise yalnızca 1 ila 1000 işlem gerçekleştirilmiş durumda.

1682107206 746 Arbitrum ARB Gelistiricileri Projeyi mi Birakiyor.webp
Kaynak: Dune gösterge paneli

Altcoin projesinin aktif geliştirici szamanısı durağan ktopladı

Önceki 90 gün içinde Arbitrum, günlük kümülatif kazançlarda tutarlı bir artış olduğunu fark etti. Token Terminal, toplam kazancın 5,3 milyon abd parası olduğunu bildirdi.

Arbitrum
Kaynak: Token Terminal

Ayrıca, Polygon ve Optimism’e kıyasla en yeni 90 gün içinde en büyük kazancı elde etti. Arbitrum’un kazançları pozitifken, Optimism ve Polygon’un kazançları hala kırmızıda.

1682107206 522 Arbitrum ARB Gelistiricileri Projeyi mi Birakiyor.webp
Kaynak: Token Terminal

Arbitrum diğer metriklerde baskın olsa da aktif geliştirici szamanısı durağan ktopladı. Grafik, 29 Mart’ta 32 ile zirve onayladığından bu yana düşüş gösteriyor. Arbitrum Perşembe günü itibariyle 23 günlük aktif geliştiriciye sahipti. Token Terminal, aktif geliştirici szamanısını, önceki 30 gün içinde projenin GitHub depolarında birkaç taahhütte bulunan bireylerin szamanısını sayarak hesaplıyor.

Arbitrum
Kaynak: Token Terminal

En en yeni veriler Polygon ve Optimism’in günlük aktif geliştirici szamanısının Arbitrum’un yaklaşık iki katı olduğunu gösteriyor. StarkNet her gün aktif olan 21 geliştirici bildirirken, bu szamanı neredeyse Arbitrum görecek şekilde.

Arbitrum
Kaynak: Token Terminal

Bu arada Arbitrum’un konumel token ARB, basın zamanında %2,92 artışla 1,47 abd parasıdan işlem görüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, lider kripto Bitcoin ve lider altcoin Ethereum sırasıyla %3 ve %4’ün üzerinde zararla 27.300 abd parasıdan ve 1.847 abd parasıdan el değiştiriyor. Piyasa genelindeki negatif havaya rağmen ARB’nin performansı pozitif kalmzamanı başardı.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Arbitrum (ARB) Geliştiricileri Projeyi mi Bırakıyor?

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım