Analistten, “FED Kararı Sonrası” Altın Fiyatları Tahmini - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1627583032 Analistten FED Karari Sonrasi Altin Fiyatlari Tahmini
3 yıl önce
3 yıl önce

Analistten, “FED Kararı Sonrası” Altın Fiyatları Tahmini

Altın fiyatları, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını değiştirmeme kararının ardından geriledi. Bu hareketler büyük ölçüde bekleniyordu. FED ilerleme olduğunu, ancak oranları değiştirmemek için delta varyantının yayılmasını kullanmaya istekli göründüğünü söyledi. ABD Getirileri biraz yükseldi, bu da doları canlandırmaya yardımcı oldu ve sonuç olarak daha düşük altın fiyatlarının yolunu açtı. Ancak altın fiyatları, tekrar toparlandı ve güçlü bir sıçrama yaparak 1.820 doların üzerine yerleşti. Analist David Becker ise son gelişmeler ışığında piyasaları yorumlayarak önemli seviyeleri belirledi.

David Becker, FED ekseninde altın fiyatları için yorum yaptı

Altın fiyatları, FED’in oranları değiştirmeme kararının ardından Çarşamba günü düştü. Ancak piyasa bugün tekrar yükseliş moduna girdi. Altın fiyatı, tekrar toparlandı ve güçlü bir sıçrama yaparak 1.820 doların üzerine yerleşti. Teknik analist David Becker ise son gelişmeler ışığında piyasaları yorumlayarak konuya yönelik şunları söyledi:

Destek, Mart ayının en düşük seviyelerini Haziran ayının en düşük seviyelerine bağlayan ve 1.776 dolara yaklaşan yukarı eğimli bir trend çizgisinin yakınında görülüyor. Direnç ise 10 günlük hareketli ortalamanın yakınında görülüyor. Fiyatlar aşırı satıldı. Hızlı stokastik, aşırı satımı tetikleyici 20 seviyesinin altında 18’lik bir okuma yazdırıyor. MACD (hareketli ortalama yakınsama sapması) endeksi çapraz satış sinyali oluşturduğundan orta vadeli momentum negatife döndü. MACD histogramı ayrıca, daha düşük fiyatlara işaret eden azalan bir yörünge ile sıfır endeksini iten bir çapraz satış sinyali üretti.

Federal Rezerv’in son kararı ve değerlendirmesi

Federal Rezerv, para politikası komitesi toplantısında kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmedi. Merkez bankası gösterge faiz oranını sıfıra yakın tuttu ve ekonominin COVID virüsünün delta varyantını yaymasına rağmen ilerlemeye devam ettiğini söyledi. Bununla birlikte, komite ekonominin güçlenmeye devam ettiği görüşünü yineledi. 

Açıklamada, ekonominin FED’in aylık tahvil alımlarına devam etmesine rağmen hedeflerine doğru ilerlediği kabul edildi. Teknik analist David Becker’a göre FED, politikalarını çok uyumlu tutmanın bir yolu olarak delta varyantını kullanıyor gibi görünüyor. Kriptokoin.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın tahmini için “Ödüllü Ekonomist: Altın Bu Seviyeleri Kırarsa Çok Tehlikeli!” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

1627583032 789 Analistten FED Karari Sonrasi Altin Fiyatlari Tahmini

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım