Ampute Milli Takımımız Angola'yı 4-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu! Milliler rövanşı etti - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Ampute Milli Takimimiz Angola039yi 4 1 maglup ederek Dunya Sampiyonu oldu
2 yıl önce
2 yıl önce

Ampute Milli Takımımız Angola'yı 4-1 mağlup ederek Dünya Şampiyonu oldu! Milliler rövanşı etti

Son dakiak: İstanbul’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası finalinde Ampute Futbol Milli Takımı, Angola ile Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada Ampute Milli Takımımız Angola’yı 4-1 mağlup ederek Dünya Kupası’nın sahibi oldu.

Millilerin gollerini 19. dakikada Ömer Güleryüz ve 31. ve 43. dakikada Rahmi Özcan ve 49. dakikada Serkan Dereli’den geldi. Angola’nın tek golünü ise karşılaşmanın 24. dakikasında Adao kaydetti.

DÜNYA ŞAMPİYONU!

Bu en yeniuçla Türkiye Futbol Federasyonunun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, seyircisi önünde Dünya Kupası’nı kettirdı.

RÖVANŞI ALDIK!

NKNKNM

İlk kez 2017’de katıldığı Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olan ay-yıldızlılar, 2010, 2012 ve 2014 yıllarında da aynı dereceyi elde etti. Ampute Futbol Milli Takımı, 2018’de Meksika’nın ev sahipliğini ettiğı Dünya Kupası finallerinde Angola’yla şampiyonluk maçına çıkmış buna rağmen penaltı atışları en yeniunda rakibine 5-4 yenilmişti.

TÜRKİYE – ANGOLA MAÇINDAN KARELER

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım