Altın’da Birçok Kez Haklı Çıkan İsim, Son Tahminini Paylaştı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altinda Bircok Kez Hakli Cikan Isim Son Tahminini Paylasti
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın’da Birçok Kez Haklı Çıkan İsim, Son Tahminini Paylaştı!

Cuma günü ABD istihdam verileri beklentilerin hafif altın geldi. Bu da sert düşüşler gören altının  kısmi toparlanması için bir alan açtı. Bununla birlikte, ABD Federal Reserve’in Eylül zamanında atacağı adım sarı metal için belirleyici olacak. Öte yandan gram altının Dolar/TL bacağı 18,20 TL üzerine belirlendi ve güçlenmeye devam ediyor. Peki gram altın fiyatları nasıl etkilenecek? Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, olabilitelerini paylaştı.

“1.000 TL’nin altında gram altın yok!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ons altın ard arde beş 7 günlık düşüş kaydetti. Geçtiğimiz 7 gün içinde sarı metal, 1.700 abd abd dolarııın altını gördü. Ancak, Cuma günü, beklentilerle yaklaşık gelen ABD istihdam verileriyle tekrar psikolojik seviyenin üzerine belirlendi.

Gram altının, ons bacağında bunlar yaşanırken, Dolar/TL bacağı baskılara rağmen 18,20 TL’nin üzerine çıkmzamanı başardı. Bu da gram altındaki düşüşü sınırladı. Gram fiyatları, 1.000 TL’nin altını görse de haftzamanı bu seviyenin ardünde en yenilantı. Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, “1 Eylül itibarıyla 1.000 TL altında gram altın almanız çok zordu,” dikonumek, daha önceki iddiasının arkasında olduğunu söyledi. Memiş, bu durumun nedenini ise şu şekilde açıkladı:

Şu an 1.000 TL’nin altında gram altın yok sevgili kardeşim. Şu an 1.007 TL. Olunca söylerim.

İslam Memiş, ons fiyatıyla ters korelasyona sahip DXY’nin zirveye çıkmasına da değindi. Ayrıca, ekranlarda görülen fiyat ile alım satım marjının neden olduğu fiyat farkından bahsetti. Bu nedenle, ‘1.000 TL’nin altından alamazsınız’ iddiasının haklı olduğunu anlatmaya çalıştı. Bu bağlamda, şu açıklamzamanı onayladı:

DXY 109,97 ile 2002’den buyan en zirve seviyeyi gördü. Haliyle karşısındaki her şey konumle bir oldu. Ekranda 984 TL gösterdikleri gram altın şu an 1.000-1.005 TL.

Altın

“Gram altında yeni rekorlar görme ihtimalimiz çok zirve!”

Kişisel Youtube kanalında görüşlerini paylaşan İslam Memiş’e göre, altın, gümüş gibi değerli metaller ciddi anlamda baskı altında Memiş, özellikle bu baskılanmanın kısa vade için kalıcı olmayacağını söylüyor. “Enflasyon artmaya devam ediyor, jeopolitik riskler, resesyon riski falan derken…” diye devam eden bilirkişi, ons altında tekrar yükseliş trendini mümkün görüyor. Memiş’e göre, gram tarafındaki hikaye ise tamamen farklı. İslam Memiş, şu değerlendirmeyi yapıyor:

İster istemez abd abd dolarııın uluslararası piyasalardaki değer artışları, içeride Dolar/TL’nin 18,20 TL üzerinde tutunmasını sağlıyor. Bugünkü ekonomik koşullarda, abd abd dolarıı kuru için yılın en yeni çeyreğinde 20-21 TL aralığında bir fiyat bekliyoruz. Eğer bu olabiliteimiz gerçekleşirse gram fiyatında yeni rekorlar görme ihtimalimiz çok zirve. Örneğin 1.200 – 1.450 TL masada kalmaya devam ediyor. Bu nedenle, orta ve uzun vade için emtia fiyatlarındaki bugünkü seviyelerin alım fırsatı olduğunu düşünüyorum.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım