Altın Yatırımcıları Dikkat: Resetleme Başladı! Ekim’de… - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665709207 Altin Yatirimcilari Dikkat Resetleme Basladi Ekimde…
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın Yatırımcıları Dikkat: Resetleme Başladı! Ekim’de…

Türkiye’de ünlü bir finans bilirkişiı olan İslam Memiş, altın ve para piyasaları hakkında yatırımcıları dikkat. Yeni fiyat olabilitelerini takipçileri ile paylaşan Memiş, finansal piyasalarda bir resetleme dönemine girildiğini açıkladı. Ardından Ekim ve Kasım zamanında değerli metal fiyatları için yükseliş beklediğini vurguladı.

“Altın ve gümüş fiyatları baskı altında”

İlk olarak genel piyasalardan bahseden İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatında baskılanma gördüğünü söyledi. Uzman, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler, küresel enflasyondaki artış, FED’in sıkılaştırma politikaları gibi faktörlerin fiyatları yükseltmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, IMF’nin yakın günte bir rapor yzamanınladığını ve küresel ekonominin durgunluğa girdiğini söylediğini belirtti. Ona göre, bu jeopolitik ve ekonomik kriz döneminde değerli metal fiyatlarının düşmesi şaşırtıcı.

Memiş, mevcut fiyatların mantıksız olduğunu ve fiyatın bilinçli olarak baskılandığını iddia ediyor. Ardından büyük bir finansal çöküşün yaklaştığı meselesunda yatırımcıları dikkatyor. Döviz fiyatlarındaki yükselişi de değerlendiren Memiş, abd parasıa vurgu yapıyor. Doların çok güçlü olduğunu belirterek, euro ve liraya diz çöktürdüğünü söylüyor. Fiyat manipülasyonları sürerken, piyasaların tıkandığını ifade ediyor. Ardından Memiş, 2023’te nakit tutmanın önemini göreceğimizi söylekonumek “paranızı tutun” dikkatsında bulunuyor.

“Ekim ve Kasım zamanında yükseliş bekliyorum”

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere FED, Ekim zamanında yeni faiz en yeniuçını yapacak. Memiş, FED’in Ekim zamanında 50 baz puan artış yapacağını öngörüyor. Bunun nedenini IMF’nin raporu ve ülkelerin yoğun tepkilerine bağlıyor. Bununla birlikte Memiş, Ekim zamanındaki bu kondisyonda altın ve gümüş fiyatlarında pozitif fiyat hareketi beklediğini dile getiriyor. Emtia fiyatları en yeni bir 7 gündır düşerken Memiş, yükselişin şimdiden işe koyuldığını iddia ediyor. Ayrıca bilirkişi, Putin’in köşeye sıkışması sebebiyle Ukrayna’da daha agresif hareket edeceğini söylüyor.

Altin Yatirimcilari Dikkat Resetleme Basladi Ekimde…

“Piyasalarda resetleme süreci işe koyuldı”

Sözlerine devam eden İslam Memiş, bir resetleme sürecinden bahsediyor. Ona göre finansal sistem özüni yenilemeye işe koyuldı. Bu resetleme, piyasa manipülasyonları ve krizlerle birlikte gerçekleşecek. Uzman, jeopolitik, ekonomik ve enerji alanındaki problemlerde bir artış bekliyor. Doların fazla güçlü olduğuna dikkat çekerek, finansal sistemlerin şu anda bir tıkanma aşamasında olduğunu iddia ediyor. Ona göre 2023 nakit tutmanın önemli olacağı bir yıl olacak. Bu nedenle yatırımcılar, şu anda dövizlerini saklamalı.

“Ekim altın için alım zamanı olabilir”

Bu arada Kırşehir’de kuyumculuk yapan Ahmet Durukan, farklı bir olabilitele gündeme geldi. Ona göre altın ve gümüş şirketleri, Ekim zamanında işçilik maaliyetlerini ardlenmeme en yeniuçı etti. Bu, piyasalarda değerli metal için büyük bir fiyat düşüşüne yol açabilir. Firmaların büyük kampanyalar yapacağını belirten Durukan, düşüşlerin alım fırsatı sunacağını öne sürdü. Ona göre bu şirketler, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri işçilik maliyeti olmadan satıyor. Ayrıca Durukan, bu zamanlarda 30 bin liraya tekabül eden bir kolyenin 10 bin liraya satılabileceğini iddia ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.