Altın Yatırımcıları Dikkat: Büyük İsimler Rakamlı Tahmin Yaptı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Yatirimcilari Dikkat Buyuk Isimler Rakamli Tahmin Yapti
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Yatırımcıları Dikkat: Büyük İsimler Rakamlı Tahmin Yaptı!

Altın, yedi aydır art arda şüpheların acısını hissediyor. Sarı metal, elli yıldan fazla bir süredir en uzun düşüşler dizisine tanık oluyor. Ayrıca bu, Fed’in art arda dördüncü 75 bps’lik artışını duyurmak üzere olduğu bir zamanda gerçekleşiyor. Analistler gelişmeleri yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Büyük ihtimalle ABD ve Avrupa’da durgunluk olacak”

Birçoğu, önümüzdeki birkaç ay içinde bir Fed pivotu veya en azından bir yavaşlama olasılığını tartışmaya devam ediyor. Bu ortamda Fed, bu Çarşamba günü başka bir aşırı oranlı faiz artırımı için yolda. Bu arada, Fed ekonomiyi yavaşlatmaya devam ederken, resesyon riski artıyor. JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon ve Goldman Sachs CEO’su David Solomon, ABD ve Avrupa’da durgunluğun çok muhtemel olduğunu söylüyor. David Solomon, şu açıklamgüni yapıyor:

Muhtemelen ABD’de bir durgunluk yaşayacağız. Bence, büyük olasılıkla Avrupa’da da bir durgunluk olacak. Ekonomik koşulların buradan anlamlı bir şekilde sıkılaşacağına şüphe yok.

“Bu durumda, altın fiyatının çok iyi performans göstermesi olası”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed’in faiz en yeniuçına çok az bir süre ketti. Asıl soru, Kasım toplantısından devamında merkez bankasının yavaşlgünip yavaşlayamayacağı. Daha yavaş bir faiz artırımı hızına geçiş altın için olumlu olacak. Bu nedenle bazı danışmanıler değerli metal üzerinde daha fazla yükselişe geçiyor. RJO Vadeli İşlemler kıdemli emtia komisyoncusu Daniel Pavilonis, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed bu görecek şekilde agresif bir şekilde yükseltmekten geri adım atacak. Bir devamındaki toplantıda bu yönde bir adım atması mümkün. Altın, abd abd dolarıı cinsinden çok iyi fiyatlanmadı. Doların düştüğünü görürsek, altının çok iyi performans göstermesi olası. Fed, faiz artırımlarını çok hızlı onayladı. Bu yüzden, parçaların düşmesine ve nereye ineceğini görmesine izin vermeye hazır olabilir.

Altin Yatirimcilari Dikkat Buyuk Hafta Iste Beklentiler

Fed pivotu mümkün mü?

Ancak birçok danışmanı, piyasaların bir Fed pivotunu olduğundan fazla olabilite ettiğini belirterek temkinli kalıyor. BBH Küresel Para Birimi Stratejisi başkanı Win Thin, şu açıklamgüni yapıyor:

Piyasalar basın toplantısını yakından izleyecek. Ancak Başkan Powell’ın Ağustos en yeniunda Jacken yeni Hole’dan bu yana sürekli olarak tutulan şahin tonunu korumasını bekliyoruz. Piyasalara aradıklarını vereceğini düşünmüyoruz. Ketti ki bu bir pivot ipucu. Kararın ardından Fed yetkilileri mesajı yaymak için harekete geçecek.

ING’nin küresel piyasa başkanı Chris Turner, bir Fed pivotunun çıtasının oldukça en çok olduğunu söylüyor. Turner, daha devamında şunları ekliyor:

Doların yükselişini beklemek için çok erken olduğunu düşünüyoruz. Ne de olsa, piyasa zaten pivotu fiyatlıyor. Aralık’ta başka bir 75 bps’lik artırım olasılığının düşük fiyatlandığından şüpheleniyoruz.

Altın

Bu yıl, sürekli en çok enflasyon ve abd abd dolarııın güçlenmesi, güçlü altın ETF çıkışlarına yol açtı. Standard Chartered’ın değerli metal araştırmaları genel müdürü Suki Cooper’a göre bu, fiziksel pazardaki güçlü taleple bir şekilde dengelendi. Cooper, yılın geri kalanında, fiyatlar üzerinde baskı yaratacak altın destekli ETF çıkışlarının devam etmesini bekliyor. Bununla birlikte, gelecek yıl, Standard Chartered küçük bir net giriş arıyor. Bu bağlamda danışmanı, şunları kaydediyor:

Fed pivotu için dönüm noktası geliyor. Doların gücünün önümüzdeki birkaç ay içinde devam etmesi muhtemel.

“Altına dayalı bir para birimi neredeyse kesin!”

ABD abd abd dolarııının diğer para birimlerine karşı değeri artıyor. Bu da ülkelerin bağımsız para politikası belirleme kabiliyetini sınırlıyor. Matador Gold Technologies CEO’su Deven Soni, bu yüzden altına dayalı dijital para birimlerinin benimsenmesinin muhtemel olduğunu söylüyor. Buradan hareketle Soni, şu açıklamgüni yapıyor:

Dolardaki yükseliş, diğer ülkelerin özü para politikalarını belirlemelerini engelledi. İster birincil para birimi, ister değerli metaller, altın ya da sepet tarafından desteklenen ikincil bir istikrarlı ürün olsun, bu, merkez bankacılarına özü para birimleri üzerinde egemenlik sağlamak için sandıklarında başka bir araç vermektir.

Altın

Bu arada ABD abd abd dolarııı endeksi (DXY) yıl boyunca yüzde 16 yükseldi. Soni, altına dayalı bir para biriminin ‘neredeyse kesin’ olduğunu ekliyor. Bunun altın standardına dönüş gibi olacağını söylüyor. Ancak, altına dayalı para birimlerinin çoğu ülke için birincil ödeme aracı olmayacağını kaydediyor. Bu meseleda şunları ifade ediyor:

Bunu bir hükümet için alternatif bir sistem olarak görüyorum. Ama kesinlikle insanların bu istikrarlı para birimlerini abd abd dolarıılarını, rublelerini ya da rupilerini harcadıkları şekilde harcayabileceklerini düşünüyorum.

“Altın, para kaybetmemek için en iyi konumlerden biri”

Deven Soni, altının performansının değişken ve belirsiz yatırım koşulları göz önüne yapıldığında istikrarlı olduğunu söylüyor. Altının büyük olasılıkla iyileşme göreceğini belirtiyor. Soni, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Fed’in ne yapacağını kimsenin bilmediği bu piyasadaki en büyük zorluklardan biri, insanların biraz felç olması. Gelecek yıl içinde altını 2.000 ile 2.400 abd abd dolarıı seviyesinde gören bankalardaki bazı gerçek bilirkişilara baktığınızda, bu harika bir en yeniuç.

1667116806 410 17 Wall Street Analisti Altin Icin Haftaya Bu Seviyeleri Bekleyin

Goldman Sachs gibi yatırım firmaları, önümüzdeki on iki ay içinde altın fiyatının 2.000 abd abd dolarııın üzerinde olacağını olabilite ediyor. Soni, Amazon hissesi veya Bitcoin gibi risk varlıklarına sahip olanların ‘biraz daha dip yönlü beklediklerini’ iddia ediyor. Bu bağlamda, şu açıklamgüni yapıyor:

Sadece bir düz-orta yükseliş bile hala oldukça güçlü. Bir yatırımcı olarak bir numaralı kural, pargüni kullanmamaktır. Altın, önümüzdeki altı ile on iki ay içinde para kaybetmemek için en iyi konumlerden biri.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.