Altın Yatırımcıları Dikkat: Büyük Hafta! İşte Beklentiler - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667185209 Altin Yatirimcilari Dikkat Buyuk Hafta Iste Beklentiler
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Yatırımcıları Dikkat: Büyük Hafta! İşte Beklentiler

Altın, 7 günya 1.650 abd ABD parasııı güçlü bir şekilde zorlayarak işe koyuldı. Ancak, sarı metal 7 gün en yeniuna doğru momentumunu kaybetti. Analistler, piyasgüni yorumluyor ve altının teknik şekilünü veri ediyor.

“Fed’den net bir görüşe görecek şekilde yatırımcılar yan çizgide kalacak”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, Federal Rezerv’in önümüzdeki 7 gün agresif para politikası faiz artırımlarını yavaşlatmaya hazır olduğuna dair sinyal vereceğine dair söylentilerin etkisiyle haftgüni %1,09 düşüşle en yenilandırdıtı. Umut, duman ponponları görecek şekilde soyut kalır. Bu örüntünün yaz boyunca devam ettiğini gördük. Çünkü yatırımcılar yakalanması zor ‘Fed pivotunu’ kovalarken yakalandılar.

Altın piyasasındaki duyarlılık biraz yukarı yönlü olsa da piyasada fazla bir kanaat yok. Federal Rezerv’in para politikası en yeniuçı, altının fiyat hareketini domine etmeye devam ediyor. Ayrıca, şu anda kimse bir şekilde bahis oynamak istemiyor. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Federal Reserve içindeki düşünce hakkında daha net bir görüş elde edene görecek şekilde spekülatörler ve yatırımcılar büyük olasılıkla yan çizgide kalacak. Bu nedenle gelecek 7 günki FOMC toplantısı oldukça önemli.

“Fed, bir şeyler kırılana görecek şekilde faizleri artırmaya devam edecek”

Federal Reserve’in para politikasındaki bir değişiklik belirsizliğini koruyor. Bununla birlikte, stopladırgan eylemin en yenia ereceği beklentisi, Kanada Merkez Bankası’nın bu 7 gün olabilenden daha az gevşemesinin ardından biraz daha somut hale geldi. BoC, faiz oranlarını 75 konumine sadece 50 baz puan artırarak şaşırtıcı bir hamle onayladı. ‘Güvercin faiz artırımı’, durgunluk korkuları artmaya devam ederken, merkez bankasının büyüme olabilitelerini düşürmesiyle geldi.

Bununla birlikte, Kanada ve ABD arasındaki fark, 49. paralelin güneyindeki ekonominin çok daha dayanıklı olması. ABD Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın üçüncü çeyrek için ilk verisi, ekonominin %2,6 büyüdüğünü gösteriyor. Konsensüs olabilitelerine göre, ekonomistler %2,4’lük bir artış görmeyi bekliyorlardı. Aktivitedeki artış, 1.Çeyrek ve 2.Çeyrek’de sırasıyla -%1,6 ve -%0,6’lık iki negatif verinin ardından geldi. Aynı zamanda Cuma günü veriler, daha zirve enflasyonun kalıcı bir tehdit olarak ktopladığını gösteriyor. ABD temel kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Eylül güninda yıl için% 5,1 yükseldi. Bu da Fed’in% 2 hedefinin çok üzerinde.

Zor pivotu yakalamaya çalışmak konumine, birçok danışmanı yatırımcıların altına uzun vadeli bir yatırım ve güvenli bir varlık olarak bakmasını öneriyor. Merk Investments’ın baş yatırım sorumlusu ve Başkanı Axel Merk, Fed’in bir şey kırılana görecek şekilde faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini söylüyor. Bu gerçekleştiği zaman biraz altın tutmak isteyebileceğini kaydediyor. Bu kırılma noktasının nerede olduğu meselesunda, Merk de dahil olmak üzere birçok ekonomist, bir durgunluğu kaçınılmaz olarak görüyor. Altın, çekici bir güvenli-cennet varlığı olmaya devam ediyor. Ancak, rekabet olmadan değil.

Altın

Altın için hareketli bir 7 gün olacak

Commerzbank stratejistlerine göre, piyasa gelecekteki faiz artışlarını bir dereceye görecek şekilde fiyatlandırırsa, altının gelişmesi mümkün. Bununla birlikte, agresif faiz artışlarının en yeniu gelmediği sürece, altın için neredeyse hiçbir toparlanma potansiyeli öngörmüyorlar. Bu nedenle stratejistlerine göre, gelecek 7 günki Fed toplantısının altın fiyatı eğilimi üzerinde önemli bir etkisi olması muhtemel. Buradan hareketle stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD enflasyonunun Eylül güninda inatla zirve kalması ve çekirdek enflasyonun 40 yılın en zirve seviyesi olan %6,6’ya tırmanmasının ardından, genel olarak 75 bps’lik bir başka faiz artışı mümkün. Bununla birlikte, merkez bankacıları gelecekte kilit oranlarını daha az agresif bir hızda artıracaklarını ima ederlerse, altına bir miktar arka rüzgar ödünç verebilirler.

Altın

Altın 7 günlık teknik veri

Piyasa danışmanıi Christopher Lewis, altının teknik resmini şu şekilde çiziyor. Altın işe koyulngıçta 7 gün içinde toparlanmaya çalıştı, yine de tekrar geri çekildi. Sarı metal, 1.680 abd ABD parasıı seviyesinin yakınında yeterli direnç buldu. Unutmgünin, ABD abd ABD parasııı altına ne olduğu üzerinde büyük bir etkiye sahip. Dolgünisıyla yükseldikçe altın tipik olarak düşecektir. Hafta için şamdan dibinin altına kırılırsa, o zaman biraz çift dip oluşturduğu 1.620 abd ABD parasıı seviyesine bakması mümkün. Eğer orada zarar inecekse, muhtemelen çok daha zararlara gidecektir.

Kısa vadede durumun böyle olmasını beklemiyorum. Ancak Çarşamba günü Fed olabilenden daha şahin bir ses çıkarırsa, bu, zarar yönde çığlık atmak için katalizör olabilir. Açıkçası, her iki yönde de çalışıyor. Bu yüzden Fed’in aniden güvercin olduğunu görürsek, bunun altını çok daha yükseğe göndermesi muhtemel.

Altin Yatirimcilari Dikkat Buyuk Hafta Iste Beklentiler

Bence güvenebileceğiniz tek şey çok fazla oynaklık. Ancak, yeterli zaman verilirse bir tür daha uzun vadeli en yeniuç vermek gerekecek. Kısa vadede, ileri geri gitmekte ve aslında hiçbir şey yapmamakta rahatız gibi. Bununla birlikte, şu anki durum devam ederken, daha zirve olduğundan daha zararya inmekten çok daha rahat olduğu açık. Bu yüzden çoğu trader buna ABD abd ABD parasııındaki değerden ve kısa altın piyasasından yararlanacakları daha kısa vadeli çizelgeler prizmasından bakacak.

Bununla birlikte, bu senaryoda biraz sabır muhtemelen uzun bir yol kat eder. Bu nedenle piyasada piyasgüni her iki yönde hareket ettirmesi mümkün çok şeyimiz olduğunu unutmgünin. Bu nedenle pozisyon boyutlandırmanız meselesunda her şeyden daha çok dikkatli olun unutmgünin.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.