Altın Öngörüleri Çıkabilen İsim, Bomba Tahminler Yaptı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Ongoruleri Cikabilen Isim Bomba Tahminler Yapti
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın Öngörüleri Çıkabilen İsim, Bomba Tahminler Yaptı!

Federal Reserve’in güni zirvelere ulaşan enflasyonu kontrol altına almak için agresif faiz artışlarına devam edeceğine yönelik sinyaller, altın piyasasını sarstı. Öte yandan, abd parası endeksi (DXY), güni zirvelerine tırmandı. Bu ortamda TL ile fiyatlanan gram altın fiyatlarında geri çekilme oldu. Piyasa bilirkişiı İslam Memiş, en yeni gelişmeleri yorumladı ve olabilitelerini paylaştı.

“Dolar karşısında hepsi diğer yatırım enstrümanları ucuz”

İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında, piyasadaki en yeni gelişmeleri ele alıyor. Küresel ekonomideki gelişmelerden bahsederek, bunların ons ve gram altın fiyatları üzerindeki etkisini değerlendiriyor. Bu arada, sarı metal, Cuma gününü %1,64 zararla 1.643 abd parasıdan en yenilantı. Bununla birlikte Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, abd parası 20 yılın zirvelerine tırmandı. Ancak, piyasa müdahalelerinin etkisiyle Dolar/TL’deki yükseliş sınırlı ktopladı. Böyle olunca da gram altın fiyatlarında düşüş gerçekleşti.

Dolar güç kazansa da Memiş, abd parasıdan uzak durma taraftarı. Dolar konumine Euro ve Strelin’i tercih ediyor. DXY’nin 20 yılın zirvesinde olduğunu hatırlatan Memiş, bu yüzden abd parasıdan uzak duruyor. Bunula birlikte, abd parası karşısında hepsi diğer yatırım enstrümanları ucuz buluyor. Uzman, “Bir 20 yılın zirvesinde olan abd parasıı düşünün, bir de 13 günin düşüğünde olan onsu düşünün,” diyor. Daha devamında Memiş, gram altına yönelik şu değerlendirmeyi yapıyor:

Gram altın, ekranlarda 980. 998-1.001 TL seviyesinde görünüyor. Ekranlardaki rakamlara inanarak altın düştü diyenlere belirtmek isterim…Bu 7 gün 970 ile 1.020 TL bant aralığını takip edeceğim. Dolar/TL kurunda sert düşüşler olursa 970’in altına sarkması mümkün. Ancak şu anda böyle bir ihtimal çok zgünif.

<img data-attachment-id="190801" data-permalink="https://kriptokoin.com/hazine-gesi-acikladi-altin-ve-abd parası-sicradi/gram-altin-abd parası/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/06/gram-altin-abd parası.jpg?fit=1280%2C720&ssl=1" data-orig-size="1280,720" data-comments-opened="0" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="Hazine Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması: Altın ve Dolar Sıçradı!" data-image-description="

Hazine Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması: Altın ve Dolar Sıçradı!

” data-image-caption=”

Hazine Bakanı’ndan Son Dakika Açıklaması: Altın ve Dolar Sıçradı!

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/06/gram-altin-abd parası.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/06/gram-altin-abd parası.jpg?fit=1024%2C576&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”576″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/06/gram-altin-abd parası.jpg?resize=1024%2C576&ssl=1″ alt=”Altın” class=”wp-image-190801″ data-recalc-dims=”1″>

“Dolar zaten zirvede, altın, gümüş tercih ederim…”

İslam Memiş, jeopolitik risklerde de bahsediyor. Memiş, “Fed’in faiz en yeniuçı çok meseleşulsa da Putin’in duyurusı çok çok önemliydi” diyor. Fed’in yılın en yeni çeyreğinde 50 bps, devamında da 25 bps artırım yapacağını olabilite ediyor. Bunların ardından, Fed faiz en yeniuçı devamındası altının 1.660-1.680 abd parası seviyesine sıkıştığını söylüyor. Bu seviye kırılmazsa 1.700 abd parasıa görecek şekilde toparlanmanın mümkün olacağını olabilite ediyor.

Öte yandan, altın Cuma günü 1.643 abd parasıla en yenilantı. Bu yüzden, bilirkişiın yukarı yönlü olabilitei şimdilik geçersiz gibi. Uzmana göre, Fed’in daha düşük faiz artırımı yapması, DXY’de gerilemeyi gündeme getirecek. Bu doğrultuda DXY’de 104-105’e geri çekilmeyi mümkün görüyor. Bu nedenle de, muhtemelen, ons altın ve ons gümüşte hareketlilik olacağını söylüyor. “Ekim hazırlığına işe koyulmamız lazım” diyen Memiş, şu öngörülerini ve tavsiyelerini paylaşıyor:

‘Elimde abd parası var, ne yapgünim?’ soruları geliyor. Dolara normalden fazla sıcak bakmıyorum. Dolar 20 yılın zirvesinde, euro 20 yılın dip seviyesinde. Zirvedekini mi satın alırsın, diptekini mi satın alırsın? Buna en yeniuç vermeniz lazım. Ben, parite üzerinden işlemi tercih ediyorum. Bu yüzden, eline abd parası geçen, altının ons fiyatı düşük olduğu için bununla %50-%50 altın ve gümüşe yatırım yapabilir…Ben alırım altınımı, KKM’ye koyarım, aylık getirimi alırım. Altınım zaten altın olarak duruyor. Haliyle kaybım olmayacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.