Altın İçin Kıyamet Tahmini: Bu Dipler Görülebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666983608 Altin Icin Kiyamet Tahmini Bu Dipler Gorulebilir
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın İçin Kıyamet Tahmini: Bu Dipler Görülebilir!

Merk Investments Başkanı ve CIO’su Axel Merk’e göre, Fed pivotu altın fiyatını yeni zirvelere taşıyacak. Ancak Merk, 1.100 abd parasıa düşmesinin de bir olasılık olduğunu söylüyor.

“Altın yatırımcısı, Fed’in daha uzun süre şahin kalacağına inanmıyor”

2011’deki boğa rallisinin ardından altın, 2015’te 1.000 abd parasıa yakın dipten önce, Temmuz 2011’deki en zirve seviyelerinden %40’lık bir ayarlama onayladı. Axel Merk, Fed’in para politikası duruşunu sıkılaştırmaya devam etmesi halinde bu fiyat modelinin bu sefer de tekrarlanmasının mümkün olduğunu söylüyor. Bununla birlikte, bunun şu ana için ‘olası’ olmadığını kaydediyor. Bu bağlamda Merk, şu açıklamzamanı yapıyor:

Altın yatırımcısı, Fed’in daha uzun süre faizleri artırabileceğine inanmıyor. Bu sıkılaştırma, bugün uygun bir politika, buna rağmen Fed bir noktada gözlerini kırpacak. Fed, yıl boyunca zirve enflasyonla mücadele etmeye çalıştı. Buna rağmen, fiyat seviyesinin kısa vadede düşmesinin olası değil. Uzun bir süre için stagflasyon dönemi yaşamamız mümkün. Yüksek enflasyonla ilgili sorun, sadece dip inip orada kalmamasıdır. Fiyat geçmişi göz önüne yapıldığında, altın değişken bir yatırımdır.

Önümüzde bir Fed pivotu mu var?

Axel Merk, Fed’in enflasyonla mücadeledeki tek aracının, zirve faiz oranları yoluyla talebi azaltmak için ‘balyoz’ olduğunu söylüyor. Ancak sıkı bir politika pozisyonunu sürdüremeyeceklerini de ekliyor. Buradan hareketle Merk, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Fed gerçekten işlerin bozulduğunu görmek istiyor. İstedikleri sürece sıkı politikzamanı nadiren sürdürmeleri mümkün. Çünkü dikkatlerini çeken şeyler bozulur.

Merk, Kanada Merkez Bankası’nın olabilenden daha düşük 50 bps’lik en yeni faiz artırımına işaret ediyor. Sıkılaştırmadan potansiyel bir dönüş sinyali verdiğini ifade ediyor. Bu doğrultuda Merk, Fed’in benzer bir hareket düşünebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, şu yorumu yapıyor:

Finansal sistemin istikrarını tehdit eden bir şey olacak. Bu aşamada, Fed çok fazla sıkılaştırma onayladığını söyleyecektir. Ayrıca, finansal istikrar, güçlü bir şekilde önemsedikleri tek ve yegane hedeftir.

Finansal istikrar Fed’in resmi bir görevi değil. Bununla birlikte Merk, bunun örtük bir görev olduğunu söylüyor. Çünkü, bankacılık sisteminin hayatta kalmasının Fed’in misyonunun çekirdeğinde olduğunu kaydediyor.

Altın

Pivottan zaman en yenira altın fiyatı ne olacak?

Axel Merk’e göre, yatırımcılar güvenli bir varlık ve portföy çeşitlendiricisi olarak altına akın ettikçe, Fed’in ekseninden zaman en yenira altın ve altın madencileri fayda sağlayacak. Merk, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

Altın, hisse senetlerinden daha erken tepki verme eğilimindedir. Hisse senetlerinin çoğu geç dip yapar. Oysa altın madencileri ve altın, bir pivotun en erken belirtilerinde çok daha erken seviyelere çıkar.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, şu anda 1.650 abd parası civarında işlem görüyor. Sarı metalin fiyatı yıl boyunca neredeyse %10 düştü. Merk, altının hisse senetleri ve tahviller gibi diğer varlıklarla ‘ilişkilendirilmiş’ olmasına rağmen, bu korelasyonların bozulacağını ileri sürüyor. Bunun nedenini ise şöyle açıklıyor:

Altın, günsel olarak bir çeşitlendirici olarak hizmet etti. Son zamanlarda bu rolü daha az oynadı. Ayrıca, daha fazla korelasyona sahipti. Bu korelasyonlar, bir araya geldiklerinde tekrar parçalanıyorlar. Altının portföy çeşitlendirici rolüne devam edeceğini düşünüyorum.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.