Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? 2 Analist Seviyeleri Belirledi!   - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Fiyatlari Nereye Gidiyor 2 Analist Seviyeleri Belirledi
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? 2 Analist Seviyeleri Belirledi!  

Altın fiyatları, bir 7 günnın en düşük seviyesi civarında beş günlük düşüş trendini yakaladı. Riskli bir ruh hali, şahin Fed bahisleri, altın günilarını ABD’nin önemli TÜFE, FOMC tutanakları öncesinde umutlu tutuyor. Ayrıc, Rusya-Ukrayna, Çin-Amerikan mücadeleleri ile ilgili güncellemeler de taze dürtüleri izlemek için önemli hale geliyor. İki çalışanin, altının rotasına ilişkin verilerini okuyucularımız için derledik.

Altın fiyatları teknik verii

Piyasa çalışani Anil Panchal, altının teknik şekilünü şu şekilde veri ediyor. Altın fiyatları, iki aylık bir önceki direnç çizgisinden toparlandı. Şu anda 1.664 birim civarında destek veriyor. Bunu yaparken altın, alıcıları cezbeden bir altın cross hareketli hemen hemen modelini taklit ediyor. 50-SMA’nın 200-SMA’yı ters yönde delmesinin boğa haçı veya altın haç olarak kabul edilebileceğini belirtmekte fayda var.

Düzeltici sıçrama aynı zamanda aşırı satılan RSI’dan (14) destek alıyor. Bu da sırasıyla 1.691-92 birim civarında yukarıda bahsedilen SMA birleşmesine doğru daha fazla toparlanma gösteriyor. Bununla birlikte, altın alıcıları, fiyat aylık en en çok seviye olan 1.730 birimı yenileyene görecek şekilde temkinli olmaya devam ediyor.

Alternatif olarak, 1.664 birimlık dirence dönüşlü desteğin zarar yönlü bir kırılmasının, short satıcıları, 1.615 birim civarındaki yıllık en düşük seviyeyi vurgulamadan önce, güneye doğru 1.655 birim ve 1.640 birim seviyelerine yönlendirmesi mümkün.

Altın fiyatları dört saatlik grafik

“Güçlü birim, yükselen faizler, cimri Fed, altını cezalandırıyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları, Pazartesi gün ortası yakınlarında keskin bir düşüş yaşadı. Kıdemli çalışan Jim Wyckoff, güvenli liman metalinin, sert bir darbe ettiğını kaydediyor. Bunun ise, en çok DXY, artan ABD Hazine getirileri ve zgünif ham petrol fiyatlarından kaynaklandığını kaydediyor. Bu arada ABD Merkez Bankası, agresif bir sıkı para politikasında ısrar etmeye devam ediyor. Bu da çalışane göre, değerli metal piyasalarında bir çapa görevi görüyor.

Jim Wyckoff, altın için şu teknik seviyelere dikkat çekiyor. Teknik olarak, altın vadeli güniları, sağlam genel kısa vadeli teknik avantaja sahip. Ayrıca, bugün ivme üzerinde yeni bir güç erişti. Boğaların bir devamındaki yukarı yönlü fiyat hedefi, Ekim’in yükseği 1.738,70 birimda katı direncin üzerinde bir kapanış üretmek. Ayıların bir devamındaki kısa vadeli zarar yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını Eylül’ün düşüğü 1.622,20 birimda sağlam teknik desteğin altına itmek. İlk direnç 1.700,00 birimda. Ardından bugünün yükseği 1.707,40 birimda duruyor. İlk destek 1.662,00 birim ve ardından 1.650,00 birimda olacak.

Altın fiyatları

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.