Altın Fiyatları İçin Tarih Verildi: Bu 4 Önemli Tahmine Dikkat! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Fiyatlari Icin Tarih Verildi Bu 4 Onemli Tahmine Dikkat
2 yıl önce
2 yıl önce

Altın Fiyatları İçin Tarih Verildi: Bu 4 Önemli Tahmine Dikkat!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) güçlü enflasyonist karşı rüzgarlardan etkilenmekte. Tarihsel olarak büyük oranlarda faiz yükseltmeye devam edeceği beklentileri de piyaszamanı etkiliyor. Altın, 200 7 günlık hareketli yaklaşıksının oldukça altında kalmaya devam ediyor. FED’in geçen 7 gün ABD faiz oranlarına uyguladığı en yeni artışın ardından birimın yirmi yılın en en çok seviyesine yükselmesiyle Cuma günü iki yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesinden en yenilantı. Peki, sırada neler var? İşte dört çalışanin altına yönelik beklentileri…

Altın fiyatları için dikkat edilmesi gereken grafikler

TD Securities çalışanleri, para yöneticileri ve ETF holdinglerinin altın piyasasındaki devam eden çıkışlarına dikkat koydu. Bu nedenle bu durumun, fiyatlar üzerinde ağırlık oluşturacağını iddia ediyor. Bu bağlamda fiyatların zzamanıf olacağını bekliyorlar. Ancak faiz oranlarına yönelik durumun sürmesi sebebiyle değerli metallerin fiyatının daha da düşmesi gerekebileceğini söyledi.  Öte yandan çalışan Ross J. Burland, teknik açıdan beklentileri aktardı. Analiste göre fiyat, aylık bazda gitgide azalıyor. Ayrıca aylık formasyonların yanı sıra daha kısa zaman dilimlerinde bazı kritik seviyeler var.

Analiste göre 1.577 birimlık bir kırılma, 1.512 birimda en yeniuçlanacak. Öte yandan, kritik yapının kırılmasının ardından 7 günlık grafikte 1.632 birimlık desteğe yönelik benzer bir senaryoya işaret ediyor.  Analiste göre günlük grafik, zarar yönlü hareketten önce fiyatı geri çekebilecek bir geri dönüş paternine işaret eden M formasyonu ile süslü. Diğer yandan saatlik grafik, şimdiden bir ayarlama görmüş durumda. Analiste göre zamanılar 1.650 birimın altına inmeyi taahhüt eder. Bu nedenle, düşüş çok daha erken bir şekilde ortaya çıkar.

1664305218 36 Altin Fiyatlari Icin Tarih Verildi Bu 4 Onemli Tahmine Dikkat
1664305218 217 Altin Fiyatlari Icin Tarih Verildi Bu 4 Onemli Tahmine Dikkat

Vadeli işlemler neye işaret ediyor?

CME Group’un verilerine göre, altın vadeli işlem piyasalarına yönelik açık pozisyonlar zarar yönlü harekete yeniden işe koyuldı ve Pazartesi günü sadece 834 sözleşme azetti. Hacim bunu takip etti ve art arda dört günlük hareketin ardından yaklaşık 28.4 bin sözleşme düştü. Altın fiyatları, azalan açık faiz ve hacim arasında 7 günya savunmada işe koyuldı ve daha fazla zararların tercih edilmediğini ve bu nedenle potansiyel bir toparlanma olabileceğini ima etti.

<img data-attachment-id="219336" data-permalink="https://kriptokoin.com/altin-bu-seviyelere-karsi-savunmasiz/gold-bar-x2s4x2z-ne/" data-orig-file="https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/gold-bar-x2s4x2z-Ne.jpg?fit=1280%2C725&ssl=1" data-orig-size="1280,725" data-comments-opened="0" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"1"}" data-image-title="Tecrübeli Analist: Altın, bu seviyelere karşı savunmasız görünüyor!" data-image-description="

Tecrübeli Analist: Altın, bu seviyelere karşı savunmasız görünüyor!

” data-image-caption=”

Tecrübeli Analist: Altın, bu seviyelere karşı savunmasız görünüyor!

” data-medium-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/gold-bar-x2s4x2z-Ne.jpg?fit=300%2C300&ssl=1″ data-large-file=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/gold-bar-x2s4x2z-Ne.jpg?fit=1024%2C580&ssl=1″ loading=”lazy” width=”1024″ height=”580″ src=”https://i0.wp.com/kriptokoin.com/wp-content/uploads/2022/09/gold-bar-x2s4x2z-Ne.jpg?resize=1024%2C580&ssl=1″ alt=”Tecrübeli Analist: Altın, bu seviyelere karşı savunmasız görünüyor!” class=”wp-image-219336″ data-recalc-dims=”1″>

İslam Memiş ve Ramazan Kurtoğlu konuşmaları

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara dikkatda bulundu. Uzmana göre yatırımcıların Ekin zamanında birimdan uzak durması gerekiyor. Diğer yandan bilirkişia göre ekranlarda görünen altın fiyatları, yanıltıcı durumda.  Genel olarak çalışan, yatırımcıların yatırım yapmak için birim değil, euro ve sterlin’e yönelmesi gerektiği kanısında.

Son olarak İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, sosyal medya hesabından altına yönelik bir paylaşım uyguladı. Uzmana göre “altın ve kıymetli metaller üzerinde müthiş bir küresel oyun var”. Kurtoğlu Çin-Rusya-ABD-Almanya-İngiltere olmak üzere bazı ülkelerin el altından altın topladığını iddia ediyor. Sonuç olarak takipçilerine, “paniklemeyin ve varlıklarınızı kaptırmzamanın” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.