Altın Fiyatları İçin Kritik Hafta: 3 Analist Tahmin Yaptı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
Altin Fiyatlari Icin Kritik Hafta 3 Analist Tahmin Yapti
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Fiyatları İçin Kritik Hafta: 3 Analist Tahmin Yaptı!

ABD abd parasıının bir miktar zemin kazanması, abd parası fiyatlandırılmış külçeyi diğer para birimleri sahipleri için daha pahalı hale getirdi. Bu etkiyle altın fiyatları, Pazartesi günü bir önceki seanstaki üç 7 günnın en zirve seviyesinden düştü. Analistler piyasası yorumluyor ve altının teknik şekilü araştırma ediyor.

“Altın fiyatındaki geri çekilme alışılmadık bir durum değil”

ABD istihdam verileri, Fed’in faiz artırımları meselesunda daha az agresif olacağına dair umutları artırdı. Bunun ardından abd parası yaklaşık %2 düşerken, altın fiyatları Cuma günü %3 artış kaydetti. Spot altın, Pazartesi yazı sırasında %0,4 düşüşle 1.672,99 abd parasıdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri 1.676,30 abd parasıda yatay seyretti.

City Index danışmanıi Matt Simpen yeni, fiyatların önceki seanstaki büyük bir hareket karşısında geri çekildiğini görmenin alışılmadık bir durum olmadığını söylüyor. Bu yüzden, altının abd parası hafifçe yükselirken geri çekildiğini kaydediyor.

“Enflasyon verileri altın fiyatları üzerinde önemli etkiye sahip”

Bu arada, abd parası endeksi (DXY), %0,2’lik yükselişle bir miktar zarar zemini geri topladı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Cuma günü dört Fed politika yapıcısı, bir zaman en yeniraki politika toplantısında yine de daha küçük bir faiz artırımı düşüneceklerini belirtti. Yatırımcılar artık bu 7 gün açıklanacak ABD enflasyon verilerine odaklanacaklar. Verilerin, önümüzdeki Aralık toplantısında Fed’in faiz artırım hamlesine biraz ışık tutması muhtemel. Matt Simpen yeni, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyon verileri, altın üzerinde zarar ve yukarı yönlü etkileme özelliğine sahiptir. Piyasalar şu anda 50 bps’lik bir faiz artışını tercih ediyor. Bununla birlikte, hava koşulları bir enflasyon verisi muhtemelen 75 bps’lik bir artış ihtimalini gündeme getirecek. Dolgünisıyla bu da abd parasıı daha zirve ve altını daha düşük gönderecek.

Altın fiyatları

Külçe, bir enflasyon riskinden korunma olarak kabul görür. Ancak, artan faiz oranları, getirisi olmayan varlığın çekiciliğini azaltır. Fiziksel cephede, Dünya Altın Konseyi Cuma günli bir notta, istikrarlı konumel altın fiyatının, zgünif RMB’nin ve ekonomik belirsizliğin, Ekim güninda Pekin ve Şanghay gibi bölgelerde altın sat satlarını desteklediğini söyledi.

Altın fiyatları teknik araştırmai

Teknik danışmanı Anil Panchal, altının teknik şekilü şu şekilde resmediyor. Altın fiyatları, bir günin en zirve seviyesinden geriledi ve bir önceki gün, olumsuz duygularla parladı. Bununla birlikte, külçe, basın saatine görecek şekilde 1.673 abd parası civarında gün içi en düşük seviyesini tazeliyor. Altın, satıcıların 50 DMA desteğini 1.675 abd parasıa bağlamasıyla, üç aylık azalan direnç çizgisinden geri çekildi. Bunun kırılması durumunda, güniları hızlı bir şekilde 21-DMA 1.653 abd parasıa yönlendirmesi mümkün.

Bununla birlikte, altın günilarının daha fazla zarar yönlü hedeflemek amacıyla 1.653 abd parasıı izlemesi için 1.615-17 abd parası civarında beş 7 günlık bir yatay destek bölgesi anahtar gibi duruyor.

Altın fiyatları

Alternatif olarak, yukarıda belirtilen direnç çizgisinin, en geç 1.681 abd parası civarında, yukarı yönlü net bir kırılmasının, 1.730 abd parası civarındaki bir önceki aylık zirveye meydan okumadan önce 1.700 abd parası eşiğini hedeflemesi olası. Genel olarak, sarı metal fiyatlarındaki en yeni geri çekilme, güniları yılın en düşük seviyesini yenilemek amacıyla başka bir girişim için umutlu tutuyor.

“Güçlü yükselişin nefes alması muhtemel”

Altın vadeli işlem piyasaları için CME Group’un ön verilerine göre, açık faiz Cuma günü yaklaşık 8 bin kontrat görecek şekilde dartopladı. Böylece, önceki günlük oluşumu kısmen tersine çevirdi. Bunun konumine hacim, bu sefer yaklaşık 25,4 bin sözleşme ile art arda 4. seansta yükseldi.

1667869204 978 Altin Fiyatlari Icin Kritik Hafta 3 Analist Tahmin Yapti

Analist Pablo Piovano’ya göre, Cuma günkü altın fiyatlarındaki keskin toparlanmaya, azalan açık faiz eşlik etti. Analist, bunun da çok yakın vadede potansiyel bir düzeltici hareketin gerçekleşme ihtimaline işaret ettiğini söylüyor. Analiste göre, altının yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda, yakın engel 1.700 abd parasıda ortaya çıkacak.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.