Altın Fiyatının Her Hamlesini Bilen Ekonomist: Kasım’da… - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667048407 Altin Fiyatinin Her Hamlesini Bilen Ekonomist Kasimda…
1 yıl önce
1 yıl önce

Altın Fiyatının Her Hamlesini Bilen Ekonomist: Kasım’da…

Bu 7 gün, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz en yeniuçı altın piyasaları için önemliydi. Ayrıca, önümüzdeki 7 gün, yatırımcıların dikkat etmesi gereken FED toplantısı var. Bu sırada Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, değerli metale yönelik en en yeni yorumlarını aktardı. İşte detaylar…

Altın piyasasında en yeni durum: Bu 7 gün neler oldu?

Bu 7 gün, özellikle Avrupa Merkez Bankası’nın faiz en yeniuçı gündeme damga vurdu. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Avrupa Merkez Bankası, politika faizini 75 baz puanlık artış ile yüzde 2’ye yükseltti. Ayrıca, önümüzdeki 7 gün açıklanacak FED faiz artışı merakla beklenmekte. FED’in faiz artışlarında yavaşlayacağına dair beklentiler, abd parasıın değerini azalttı.

Bir süredir abd parasıın hakimiyet kurduğu euro’da abd parası/euro paritesi eşitlendi. Bu durum, altına yönelik beklentilerin ne yönde olduğuna dair soruları akla getirdi. Gram altının fiyatı, geçtiğimiz gün 1.000 liranın üzerine oldu. Uzman isim İslam Memiş, meseleya yönelik yorum onayladı. Memiş’e göre önümüzdeki dönemde abd parasıda gerileme olacak ve altın fiyatında bir rekor göreceğiz.

Dolar endeksi düştü

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında önce abd parası ve euro paritesinden bahsetti. Bu paritede 1.02 ve 1.03 bandında bir toparlanma beklediğini aktardı. Bu yükselişin kısa vadede görülebileceğini belirtti. Önümüzdeki 7 gün ortaya çıkacak FED faiz en yeniuçının piyasaları şimdiden etkilediğini aktardı. Uzman, 75 baz puanlık bir faiz artırımının söz meselesu olduğuna dikkat koydu.  Faiz artırımı veya oranların dışında Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmalarının önemli olacağı düşünülmekte.

Altın İçin Kıyamet Tahmini: Bu Dipler Görülebilir!

Altında rekor beklentisi

İslam Memiş, altın fiyatının şu anda dip seviyeleri test ettiğini düşünmekte. Ons altın fiyatında 1.500 abd parasıı da, 2.200 abd parasıı da bekleyen olduğunu belirtiyor. Yani, şu anda, değerli metalde kesin bir yön olmadığını ima ediyor. Ancak İslam Memiş, gram altın fiyatlarının yeniden 1.000 liranın üzerine çıkmasıyla iyimser bir hale gelmiş gibi duruyor. Uzman isim, “Kasım zamanında yeniden rekorları göreceğiz,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada, en yeni kapanışı 994 liradan yapan altın, 998 liradan el değiştiriyor. Çeyrek altın 1.571 lira iken altının ons fiyatı 1.644 abd parası civarında konum alıyor. Genel olarak piyasa, önümüzdeki 7 gün gelecek olan faiz havadislerini bekliyor gibi duruyor. Ayrıca, İslam Memiş’in de bahsettiği gibi, merkez bankası yetkililerinin meseleşmaları da önem taşıyor. Çünkü, piyasadaki hissiyatı ve yatırımcıların hareketini yönlendiren şeylerden biri, ard düzey yetkililerin konuşmaları oluyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.