“Altın Fiyatı Kaybet-Kaybet Durumunda” Büyük Gün Yaklaşıyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1666908007 Altin Fiyati Kaybet Kaybet Durumunda Buyuk Gun Yaklasiyor
1 yıl önce
1 yıl önce

“Altın Fiyatı Kaybet-Kaybet Durumunda” Büyük Gün Yaklaşıyor!

Piyasa danışmanıi Dhwani Mehta, altının, ABD abd parasıı toparlanırken 21DMA ile mücadelesini genişlettiğini söylüyor. Analist, ABD’nin 3. Çeyrek GSYİH’sinin, potansiyel bir Fed pivotu görüşmeleri hakkında yeni ipuçları verebileceğini kaydediyor. Ayrıca danışmanı, altının düşüş tekniklerinin ortasında güneye baktığını söylüyor. Bu ortamda, şahin ECB artırımının katalizör olmasını muhtemel görüyor. Dhwani Mehta’nın piyasa yorumlarını ve altın fiyatı teknik araştırmaini okuyucularımız için hazırladık.

“Altın fiyatı net bir yön eğilimi arıyor!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatı, yatırımcıların bu Perşembe günü kritik olaylara hazırlıklı olmasıyla birlikte, iki günlük 1.700 abd parasıa yükselişini durdurarak net bir yön eğilimi arıyor. ABD abd parasıı, bu 7 gün şimdiye görecek şekilde görülen amansız sat satların ardından genel olarak biraz toparlanıyor. Fed’in faiz artırımlarında vites düşüreceğine dair artan beklentiler var. Bu da eğri boyunca ABD Hazine verimlerindeki acıyı şiddetlendirdi. Ayrıca, abd parasıda uzun süreli bir sat sata dönüştü.

Bu arada 10 yıllık ABD faiz oranları kritik %4 seviyesine stopladırdı. İki gün içinde yaklaşık 25 baz puan aşındırdı. Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) güvercin faiz artırımı en yeniuçı, küresel sıkılaşma yarışında yavaşlamanın işe koyuldığını gösteriyor. Bu yüzden, Fed’in yakında aynı yola girebileceğini öne sürerek Amerikan abd parasıını da olumsuz etkiledi. BOC, olabilen 75 bps’e karşılık 50 bps’lik bir faiz artışı uyguladı. Bu da piyasaları şaşırttı.

Son zamanlardaki olumsuz ABD İmalat ve Hizmet anketleri serisi, zzamanif meselet verileriyle birleştiğinde, dünyanın en büyük ekonomisinin sağlığına ilişkin şüpheleri körüklüyor. Böylece, Kasım zamaninda 75 bps’e hazır olmasına rağmen, Fed’den olası bir güvercin kayması risklerini artırıyor.

“Altının, zamanin en düşük seviyelerine doğru dönmesi olası”

Bununla birlikte, hepsini kapsayan gözler, daha önce bildirilen -% 0,6’ya kıyasla üç aylık bazda olabilen %2,4’lük bir toparlanma ile şimdi ABD’nin 3. çeyrek GSYİH verisine çevrildi. Beklenenden daha güçlü bir verinin, Fed beklentilerini bozması muhtemel. Bunun da abd parası boğalarını en yeni düşüşten kurtarması mümkün. Bu nedenle altın fiyatı, toparlanma modunu durdurabilir. Ayrıca altının, güneye, zamanin en düşük seviyelerine doğru dönmesi olası.

Altın fiyatı

Ancak ECB’nin faiz artırımı en yeniuçı, abd parasıın ve sarı metalin bir zaman en yeniraki fiyat yönünü belirlemek için de çok önemli olacak. ECB’den 75 bps’lik şahin bir faiz artışının resesyon korkularını tetiklemesi mümkün. Bu da güvenli liman abd parası için iyiye işaret olur. Sarı metal önümüzdeki büyük güne doğru bir kaybet-kaybet durumunda görünüyor.

Altın fiyatı teknik anlıkü

Altın fiyatı, şu anda 1.669 abd parası olan 21 Günlük Hareketli Ortalama’da (DMA) sert dirençle karşılaştı. 14 günlük Göreceli Güç Endeksi (RSI) orta çizginin altında kalarak dip yönlü eğilimi koruyor. 21DMA’nın üzerinde bir kabul bulunamaması, önceki günün en düşük seviyesi olan 1.650 abd parasıın test edilmesini gerektirecek. Bir zaman en yeniraki yastık Salı gününün en düşük seviyesi 1.638 abd parasıda duruyor.

Altın fiyatı

Satış baskısı muhtemelen ikincisinin altında yoğunlaşacak. Böylece, tabanları aylık en düşük 1.617 abd parasıa doğru yeni bir düşüş için açacak. Alternatif olarak, boğaların yenilenen yükseliş trendini uzatmak için 21DMA’nın üzerinde sağlam bir dayanak bulması gerekiyor. Daha da yukarılarda, Pazartesi gününün en en çok seviyesi 1.671 abd parası devreye girecek. Bir zaman en yeniraki yukarı yönlü hedef, 13 Ekim’in yükseği 1.683 abd parası ile 1700 abd parası eşiğine doğru konumleşti.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.