“Ağır Darbe Olabilir” 3 Analist, Altın Fiyatı İçin Beklentilerini Paylaştı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1627587157 Agir Darbe Olabilir 3 Analist Altin Fiyati Icin Beklentilerini Paylasti
3 yıl önce
3 yıl önce

“Ağır Darbe Olabilir” 3 Analist, Altın Fiyatı İçin Beklentilerini Paylaştı!

Altın, doların yumuşaması ve ABD reel getirilerinin düşmesiyle kilit 1.800 dolar seviyesinin yakınında güçlendi, ancak teşviklerin azalmasına ilişkin ayrıntılar sağlayabilecek bir ABD Merkez Bankası (FED) toplantısı öncesinde yatırımcıların temkinli olması kazançları sınırladı. Spot altın, yüzde 0.06 artışla 1.799 dolarda kaldı. Vadeli işlemler ise 1.797 dolar seviyesinde.

Sratejist, altın fiyatının yükselmesi için negatif faktörlere dikkat çekti

Dolar endeksi, yüzde 0.3 oranında düştü ve altının diğer para birimleri ile işlem yapanlar için maliyetini düşürdü. Ayrıca, 10 yıllık ABD Hazine enflasyona karşı korumalı menkul kıymetlerin (TIPS) getirisi rekor bir düşük seviyeye ulaştı ve bu da altın tutmanın fırsat maliyetinin düşmesine neden oldu. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere kıymetli metal, 1.830 doları kısa bir süreliğine geçtikten sonra son haftalarda dar bir ticaret aralığıyla sınırlı kaldı ve düşük ABD Hazine getirilerinden yararlanamadı.

TD Securities’te emtia stratejileri bölümünün başındaki Bart Melek, “Altına, sadece tahvillerden değil, sermaye piyasalarında sermaye akışını engelleyen güçlü getirilerden değil, çapraz varlık perspektifinden bakılmalıdır,” ifadelerini kullandı. Melek’e göre altın fiyatının daha yükseğe çıkması için bazı negatif faktörler olmalı – şu anda bu negatiflik yalnızca tahvil getirilerinde mevcut. Yönetici, gelecek olan ekonomik verilerin altın fiyatlarını yeniden yukarı çıkarabileceğini söylüyor.

Analistler, Fed kararına dikkat çekti

FXTM kıdemli analisti Lukman Otunuga da bir notta altının Fed toplantısına kadar aralığa bağlı kalabileceğini söyledi. Merkez bankasının para politikasına yönelik sert bir tutum alması durumunda altının büyük bir darbe alabileceğini söyleyen Otunuga, Fed’in tam tersi yönde harekete geçmesi durumunda altının cazibesinin artabileceğine dikkat çekti. Bu durum, fiyatları da yükseltebilir.

Altın Fiyat Tahmini: İşte Takip Edilecek Seviyeler!

Insignia Consultants araştırma direktörü Chintan Karnani, Çarşamba günkü Fed’in para politikası açıklaması öncesinde altının sıkı bir işlem aralığında kalmasıyla birlikte ABD dolarının “daha yumuşak bir tutum” ile işlem gördüğünü söyledi. Fed’in dördüncü çeyrekte tahvil alımlarını erken sonlandırması, ekonomik görünümü yükseltmesi ve enflasyonda geçici duruşu sürdürmesi halinde altının daha da düşebileceğini söyledi.

1627587156 835 Agir Darbe Olabilir 3 Analist Altin Fiyati Icin Beklentilerini Paylasti

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.