ABD’de Bir İlk: Nükleer Enerjili Bitcoin Madencilik Tesisi Hayata Geçti - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABDde Bir Ilk Nukleer Enerjili Bitcoin Madencilik Tesisi Hayata Gecti
1 yıl önce
1 yıl önce

ABD’de Bir İlk: Nükleer Enerjili Bitcoin Madencilik Tesisi Hayata Geçti

ABD’nin ilk %100 nükleer enerji ile çalışan Bitcoin (BTC) madencilik tesisi Nautilus, madencilik devi TeraWulf (WULF) öncülüğünde hayata geçti.

ABD’deki ilk nükleer enerji gücüyle çalışan Bitcoin madencilik tesisi Nautilus faaliyetine start verdı. Bünyesinde 8.000 madencilik cihazı barından tesisin saniye başına yaklaşık 1,0 exahash (EH/s) işlem gücü bulunuyor. Tesisin yönetici şirketi TeraWulf tarafından yapılan duyuruda, önümüzdeki 7 günlarda yaklaşık 8.000 makineye daha enerji verileceği ve Nautilus tesisinin kapasitesinin mzamanıs zamanına görecek şekilde 1,9 EH/s‘ye çıkarılacağına konum verildi.

Nautilus tesisi, enerjisini Pennsylvania’daki 2.5GW Susquehanna nükleer üretim santralinden sağlayacak. Tesisin, 2023’ün ilk çeyreğinde 50 megavat net madencilik kapasitesi sağlaması hedefleniyor. Sayaç arkası (BTM) sistemiyle desteklenecek tesis, şebekeden bağımsız olarak yenilenebilir güç sağlayacak ve bu sayede daha güvenli bir işleyişe sahip olacak.

Şirket buna ek 2023 yılının ikinci çeyreğine görecek şekilde New York‘taki eski tesisi ve Pensilvanya‘da açtığı nükleer enerji ile çalışan tesisinde toplam işlem gücünü 5,5 EH/s’ye çıkarmzamanı amaçlıyor.

Maliyet sadece 2 Sent

TeraWulf’un nükleer enerji ile attığı bu adım, şirketin enerji maliyetlerine de olumlu yansıyacak. New York’daki madencilik tesisi için halihazırda 5,5-6 sent/kWh ödeyen TeraWulf, nükleer enerji anlaşması sayesinde maliyet yaklaşıksını düşürme şansı yakaladı. Şirket beş yıl boyunca kilovat saat (kWh) başına 2 sentlik bir enerji anlaşması imzaladı ve bu da iki tesisindeki yaklaşık enerji maliyetini yaklaşık 4 sent/kWh‘ye düşürecek.

TeraWulf, 2022 yılında yaşanan kötü piyasa şartları sebebiyle milyonlarca abd parası zarar etmiş ve borçlarını en yenilanabilmek için en büyük hissedarlarından 10 milyon abd parasılık yeni sermaye toplamıştı. Şirket Aralık 2022’de ettiğı duyurusında, 8 bin madencilik cihazını hayata geçireceğine ve üretim kapasitesini yükseldiracağına konum vermişti.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.