ABD, Rusya’daki Kripto Para Madencilik Şirketine Yaptırım Uyguluyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABD Rusyadaki Kripto Para Madencilik Sirketine Yaptirim Uyguluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

ABD, Rusya’daki Kripto Para Madencilik Şirketine Yaptırım Uyguluyor

Amerikan hükümeti, Rusya’ya Ukrayna’yı işgali sonrasında uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Bu sefer yaptırıma uğrayan isim, Bitriver adlı kripto para madencilik şirketi oldu.

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıkları Kontrolü Ofisi (OFAC), çarşamba günü itibarıyla Bitriver’ı ve on yavru şirketi yaptırım listesine ekledi.

OFAC tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bakanlık, Rusya’daki sanal para madenciliği endüstrisinde yer alan şirketlere karşı da harekete geçmiştir. Bu şirketler, işlettikleri devasa sunucu çiftliklerini kullanarak uluslararası müşterilere sanal para madenciliği için gerekli imkanları sağlıyor, bu sayede Rusya’nın doğal kaynakları üstünden gelir elde etmesine katkıda bulunuyorlar. Rusya, sahip olduğu enerji kaynakları ve soğuk iklim nedeniyle kripto para madenciliği konusunda rakiplerine göre avantajlı konumdadır. Ancak madencilik şirketleri ithal olarak aldıkları bilgisayar ekipmanlarına ve itibari para ile gelen ödemelere bağlı durumdadır ki bu da onları, uygulanabilecek yaptırımlara karşı savunmasız bırakmaktadır.”

ABD’nin bu sefer uyguladığı yaptırımlardan herhangi bir kripto para cüzdanı etkilenmeyecek.

2017 yılında Rusya’da kurulan Bitriver’ın bugün ülkede üç farklı ofisi bulunuyor. Bitriver buna ek olarak Çin’de, Japonya’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Güney Kore’de, İsviçre’de, Almanya’da ve ABD’de de faaliyet gösteriyor.

Hazine Bakanlığının açıklamasına göre Bitriver, şirkete ait varlıkları yasal olarak İsviçre’deki bir şirkete aktarmıştı. Bitriver henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.