ABD Hazine Bakanlığı Yetkilisi: “Kripto Paracılar, Şeffaflığı Sorun Etmemeli” - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABD Hazine Bakanligi Bes Kripto Para Cuzdanina Daha Yaptirim Uyguluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

ABD Hazine Bakanlığı Yetkilisi: “Kripto Paracılar, Şeffaflığı Sorun Etmemeli”

ABD Hazine Bakanlığı yetkililerinden Elizabeth Rosenberg’e göre kripto para mixerlerina ettirım uygulamak, ABD’ye daha farklı alanlarda da katkı sağlayabilir.

Rosenberg’in konuşmalarına göre ABD, Tornado Cash gibi kripto para mixerlerine ettirım uygulayarak Rusya ve daha farklı ülkelere karşı uyguladığı ettirımları da güçlendirebilir.

Rosenberg, bugün ettiğı konuşmalarda şunları söyledi:

“Suç gelirlerinin aklanmasına müsaade edemeyeceğimizi göstermek için bu yola başvurabiliriz. Bu bir Rus için de, İranlı için de, Kuzey Koreli için de, nereli olursa olsun onun için de geçerli.”

Hazine Bakanlığı yetkililerinden Rosenberg öte yandan kripto para sektörünün biraz daha “şeffaf” olması gerektiğini düşünüyor:

“Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde bir şey öğrendiysem o da şudur: Eğer kripto fanatikleri sizi çok fazla eleştirmeye start verdıysa muhtemelen doğru yoldasınızdır. Eğer kripto dünyasında oligarklar, uyuşturucu lordları para aklamıyorsa, o zaman biraz daha şeffaf olunmalı.”

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım