ABD Hazine Bakanlığı, İllegal Kripto Para İşlemlerinde Kamuoyunu Ölçüyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
ABD Hazine Bakanligi Bes Kripto Para Cuzdanina Daha Yaptirim Uyguluyor
2 yıl önce
2 yıl önce

ABD Hazine Bakanlığı, İllegal Kripto Para İşlemlerinde Kamuoyunu Ölçüyor

ABD Hazine Bakanlığı, kripto paraların yasa dışı işlemlere ne şekillerde alet olduğu ve Bakanlık olarak bu işlemlerle nasıl mücadele edebilecekleri meselesunda insanların fikrini almaya start verdı.

Hazine Bakanlığı bugün meseleyla ilgili bir rapor paylaşıp, kamuoyuna yasa dışı kripto para işlemleriyle ilgili toplamda 20 soru yöneltti.

Bunlar arasında kripto paraların yasa dışı finansal işlemlerde ne şekillerde kullanılabildiği, bunların ne gibi riskler doğurduğu, suç gelirlerinin aklanması ve terörizm finansmanı ile mücadele kapsamında atılan adımlar ile ilgili sorular konum alıyor.

Bakanlık buna ek “ABD Hazine Bakanlığı, dijital varlıklara uygulanan AML/CFT standartlarıyla ilgili kamu-özel sektör arasındaki iletişimi iyileştirmek için neler yapabilir?” sorusuna da yanıt arıyor.

Hazine Bakanlığı, bu adımı ABD Başkanı Joe Biden’ın bu yılın başında kripto paralarla ilgili imzaladığı en yeniuçname doğrultusunda attı. Bakanlık, sorduğu sorular için 3 Kasım 2022 günine görecek şekilde yanıt toplamaya devam edecek.

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım