AB Yetkilisine Göre Kripto Para Regülasyonlarında Global İş Birliği Gerekiyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
AB Yetkilisine Gore Kripto Para Regulasyonlarinda Global Is Birligi Gerekiyor
2 yıl önce
2 yıl önce

AB Yetkilisine Göre Kripto Para Regülasyonlarında Global İş Birliği Gerekiyor

Avrupa Birliği yetkilisi Mairead McGuinness, kripto para regülasyonlarında global olarak ortak bir yaklaşım gösterilmesi gerektiğini düşünüyor.

Avrupa Birliği Finansal Hizmetler Komiseri McGuinness, The Hill için kaleme aldığı yazıda kripto para teknolojisinin ödeme işlemlerini daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli hale getirmek gibi faydalarının olabileceğini söyledi.

McGuinness, kripto paraların bir yandan da hem kullanıcılar hem de finansal istikrar açısından “kayda değer risklerinin” olduğunu söyleyip, bu risklerin önüne geçecek kurallar konması gerektiğini ekledi.

Finansal Hizmetler Komiseri, kripto paralara getirilecek kuralların tam anlamıyla uygulanabilir olması için “global düzeyde iş birliği yapılması”, buna ek olarak uluslararası düzeyde bazı ortak prensiplerin belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği, kripto paraları regüle etmek için yaptığı hazırlık çalışmalarının sonuna geldi. Kripto Varlık Piyasaları (MiCA) başlığı altında tanıtılan kanunların, uygulamaya girdikten sonra kripto para piyasasına yasal kesinlik kazandırması bekleniyor.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.