625 Milyon Dolarlık Hack Olayında Gelişme: Kuzey Kore Bağlantılı Olduğu Düşünülüyor - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
625 Milyon Dolarlik Hack Olayinda Gelisme Kuzey Kore Baglantili Oldugu
2 yıl önce
2 yıl önce

625 Milyon Dolarlık Hack Olayında Gelişme: Kuzey Kore Bağlantılı Olduğu Düşünülüyor

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kuzey Koreli hack grubu Lazarus’un Axie Infinity oyuncuları tarafından kullanılan Ronin köprüsünün hack’lenmesiyle bağlantılı olduğunu düşünüyor.

Bilindiği üzere 30 Mart tarihinde, dünyanın en popüler blockchain oyunlarından Axie Infinity’nin oyuncuları tarafından kullanılan Ronin köprüsü hacker’ların saldırısına uğramış ve hacker’lar platformdan, 173.600 Ethereum ve yaklaşık 25 bin dolarlık USDC çalmıştı.

İlgili yazı:  Kripto Tarihinin En Büyük Hack Olaylarından Biri Yaşandı: 173.600 Ether Çalındı

ABD Hazine Bakanlığı’nın ve FBI’ın bu olayı çözmek için o tarihten beri birlikte çalıştığı belirtiliyor.

2014 yılında Sony Pictures Entertainment’ı hack’lemekle suçlanan ve ün kazanan Lazarus grubu, FBI tarafından Ronin köprüsünün hack’lenme olayında suçlandı. Bloomberg ise bu tarz suçlar Kuzey Kore hükümetinin geliri olarak kullanılıyor.

Analitik firması Chainalysis Twitter üzerinden paylaştığı gönderide: “ABD Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), durumu doğruladı.” dedi ve paylaşıma bir adres ekledi. Ardından bir gönderi daha paylaşan Chainalysis, “Bu adres, Ronin köprüsünün hack’lenmesinine dahil oldu.” yazdı.

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.