6 Analist, Altın Yatırımcılarını Uyardı: İşte Tahminleri! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
6 Analist Altin Yatirimcilarini Uyardi Iste Tahminleri
1 yıl önce
1 yıl önce

6 Analist, Altın Yatırımcılarını Uyardı: İşte Tahminleri!

Ekim zamaninda ABD işsizlik oranında bir artış olduğunu gösteren veriler, Fed’in ileriye dönük oran artışlarında daha az agresif olacağına dair iyimserliği artırdı. Bunun ardından abd parasıın düşmesiyle altın fiyatları Cuma günü %3 yükseldi.

“Bu durum altın fiyatlarının yükselmesine izin verdi”

ABD’li işverenler Ekim zamaninda olabilecekden daha fazla işçi işe topladı. Ancak işsizlik oranının %3,7’ye yükselmesi, işgücü piyasası koşullarında bir miktar gevşemeye işaret etti. İstihdam verilerinin ardından abd parası endeksi (DXY) %1,6 düştü. Böylece abd parası fiyatlı altını off-shore alıcılar için daha çekici hale getirdi.

Spot altın, Cuma gününü ve haftzamani %3,15 artışla 1.680 abd parası seviyesinde en yenilantı. Külçe altın bu 7 gün yaklaşık %2,2 yükseldi. Bu da Temmuz en yeniundan bu yana en büyük 7 günlık yüzde kazanca işaret etti. Kitco Metals kıdemli çalışani Jim Wyckoff, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD istihdam raporu, piyasanın görmek istediğinin en tatlı noktasına ulaştı. Bu da altın fiyatlarının yükselmesine izin verdi.

“Gelecek 7 gün altının 1.700 abd parasıa doğru koşması mümkün”

ABD merkez bankası Çarşamba günü faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. Ancak ekonomiye en yeni 40 yılın en hızlı para politikası sıkılaştırmasını emmesi için zaman tanıdığı için agresif faiz artırım döngüsünü yakında küçülteceklerinin sinyalini verdi. Bu arada Fed politika yapıcıları Cuma günü, bir zaman en yeniraki politika toplantısında daha küçük bir faiz artırımı yapmzamani düşüneceklerini belirttiler. OANDA kıdemli çalışani Edward Moya, şu yorumu yapıyor:

Fed’in sıkılaştırmasının uzun değişken gecikmeleri, trader’ları daha yavaş bir artış hızına ve daha zaman en yenira ne zaman duracaklarına en yeniuç vermelerine ikna etti. Gelecek 7 günnın ABD enflasyon raporu zarar yönlü bir sürpriz içerirse, altının 1.700 abd parası seviyesine doğru koşması mümkün.

1666713606 169 5 Bomba Altin Fiyati Tahmini Bu Seviyeler Konusuluyor

ABD TÜFE verisine göre altın senaryoları ne?

Kinesis Money’in dış çalışani Carlo Alberto De Casa’ya göre, yatırımcılar hala Fed’in yorumlarını sindiriyor. Analist, Cuma günü biraz daha iyimserlik olduğunu kaydediyor. Bu bağlamda çalışan şu açıklamzamani yapıyor:

Piyasalar dikkatleri güvercin konuşmalarına odaklamaya çalışırken, belirsizlik hala hakim. Beklentilerin üzerindeki herhangi bir rakamın, yatırımcıları daha fazla faiz artırımı üzerine bahse girmeye itmesi mümkün. Bu da altın ve hisselere baskı yapacaktır. Tahminlerin altındaki rakamlar (bu garip senaryoda) muhtemelen altın ve hisse senetleri için olumlu olur.

OCBC FX stratejisti Christopher Wong’a göre faiz oranlarının zirve kalması muhtemel. Ancak stratejist, yavaşlayan artış hızının, altındaki düşüşün hızını ılımlı hale getirmesinin olası olduğunu söylüyor.

Altin Icin Kiyamet Tahmini Bu Dipler Gorulebilir

“Altının daha fazla hareket etmesi pek olası değil”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, şahin Fed tonuna rağmen 1.680 abd parasıa yükseldi. Ancak Commerzbank stratejistleri, toparlanmanın durma noktasına geldiğini bildiriyor. stratejistleri, bu görüşlerin ise şu şekilde açıklıyorlar.

Fed Başkanı Powell, faiz artırımlarının hızının artık o görecek şekilde önemli olmadığını söyledi. Ayrıca, kilit sorunun faiz oranlarının en en yeniunda hangi seviyede zirveye çıkacağı olduğunu vurguladı. Ve şimdi, Fed üyeleri bunun Eylül zamaninda varsaydıklarından daha zirve göründüğüne inanıyorlar. Fed’in hedefi, reel faiz oranlarını pozitif bölgeye getirmek. Bu, enflasyon oranı bunun altına düşene görecek şekilde kilit oranın zirve bir seviyede kalacağı anlamına geliyor.

Altın

Stratejistler, genel olarak, FOMC toplantısını olabilecekden daha şahin buluyor. Bunun da daha zirve faiz oranı beklentilerine ve daha güçlü bir abd parasıa yansıdığını kaydediyorlar. Buradan hareketle şu en yeniuca varıyorlar:

Nihayetinde altın fiyatının düşmesine neden oldu. Altın, yılın en düşük seviyesine ulaşmadan kısa bir süre önce bir U dönüşü onayladı. Buradan yeniden yükselmeye işe koyuldı.

Haftalık altın teknik araştırmai

Teknik çalışan Christopher Lewis, altının teknik resminde gördüklerini şu şekilde anlatıyor. Altın piyasaları işe koyulngıçta 7 gün boyunca düştü. Ancak Cuma günü tersine döndü ve fırladı. Açıkçası, şu anda dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının ne yapacağı meselesunda çok fazla şüphe var. Muhtemelen Perşembe günü geç saatlerde, birkaç vadeli işlem çalışaninin kaydettiği büyük altın alımları olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun gelecekte bir anlamı olup olmadığı, onlar için bir soru olacak. Ancak gördüğüm şey şu ki, hemen yukarıda çok fazla direnç var. Bu yüzden kısa vadede yanlara gitmeme ihtimalimizin daha zirve olduğunu düşünüyorum.

6 Analist Altin Yatirimcilarini Uyardi Iste Tahminleri

1.750 abd parası seviyesinin üzerine çıkabilirse, piyasada büyük bir dönüş olur. Belki de boğa piyasası olasılığını açar. Bunun eninde en yeniunda gerçekleşeceğini düşünüyorum. Ancak dünya çapındaki merkez bankalarının para politikasını, özellikle Federal Rezerv’i gevşetmeye işe koyuldığı bir senaryonun yakınında değiliz. Dışarıda ‘Fed’i önden yönetmeye’ çalışan bazı insanlar var. Bununla birlikte, gerçek şu ki, çoğu insanın beklediğinden daha uzun süre sıkı kalacaklar. Bu yüzden rallilerin ve altının muhtemelen bir şekilde sınırlı bir rafa sahip olduğunu düşünüyorum.

Son birkaç 7 günnın en düşük seviyelerinin altına düşecek olursak, o zaman yeniden short’lamaya işe koyulma zamanı. Çünkü bu oldukça büyük bir kısa vadeli desteğin ihlali olacaktır. Bu noktada hedefin 1.600 abd parası seviyesine, hatta belki ondan zaman en yenira 1.500 abd parası seviyesine çıkacağını öngörüyorum. Alım satım yaparken bu piyasa ile ABD abd parasıı ve faiz oranı arasındaki negatif korelasyonu unutmzamanin.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.