5 Profesyonel Analist: Altın Fiyatı Bu Seviyelere Koşuyor! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1673362812 5 Profesyonel Analist Altin Fiyati Bu Seviyelere Kosuyor
1 yıl önce
1 yıl önce

5 Profesyonel Analist: Altın Fiyatı Bu Seviyelere Koşuyor!

Temkinli traderlar, büyük ölçüde ABD merkez bankasının faiz artırım gidişatına ilişkin ipuçları için Federal Reserve Başkanı Jerome Powell’ın meseleşmasına odaklandı. Bu bekleyişin ortasında altın fiyatı, Salı günü sakin seyrediyor. Analistler piyasası yorumluyor ve olabilitelerini paylaşıyor.

“Bu, altın fiyatı için yukarı bir harekete dönüşebilir”

Spot altın, yazı sırasında 1.872,79 birimda konumini korudu. ABD altın vadeli işlemleri ise 1.877,70 birimda yatay seyretti. Yatırımcıların odak noktası Jerome Powell’ın günün ilerleyen saatlerinde merkez bankası konferansındaki meseleşması. Piyasa katılımcıları, Fed’in politika duruşuna ilişkin daha fazla ipucu için Perşembe günü açıklanacak olan ABD tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini de tarayacak. IG Market stratejisti Yeap Jun Rong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatı, 1.875 birim seviyesinde kilit bir dirence çarpıyor. Bugün ilerleyen saatlerde Fed Başkanı Powell’ın meseleşmasındaki şahin bir ton, altında kısa vadede kâr almaya yol açabilir. Ancak piyasa, ABD TÜFE’de daha az şahin oranlı faiz artışı beklentilerini desteklemek için zarar yönlü bir sürpriz bekliyor. Bu da altın fiyatı için yukarı bir harekete dönüşebilir.

“Altın pozitif olmaya devam edebilir!”

Yükselen faiz oranları, altının bir enflasyon koruması olarak cazibesini köreltiyor. Ayrıca, getiri sağlamayan varlığı elde tutmanın fırsat maliyetini yükseltiyor. San Francisco Federal Reserve Başkanı Mary Daly Pazartesi günü yaklaşan Fed toplantısında 50 baz puan veya 25 baz puanlık bir faiz artırımı olasılığının olduğunu söyledi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise oranların 2024’e görecek şekilde muhtemelen daha zirve kalmasıyla birlikte, oranları ayarlarken “daha temkinli” olmanın uygun olduğu yorumunu etti.

Dünya Altın Konseyi (WGC), ılımlı bir resesyona ilişkin piyasa konsensüsünün en yenia eriyor gibi göründüğünü kaydediyor. Ancak WGC’ye göre, daha ciddi bir gerilemeyle birlikte altın pozitif olmaya devam edebilir.

Bu arada, WGC’nin Pazartesi günü yzamanınlanan bir raporu, fiziksel olarak desteklenen küresel altın borsa yatırım fonlarından 2022’de 3 milyar birimlık çıkış gördüğünü ortaya koydu. Bu da varlıkların 110 metrik tonluk bir düşüşe eşdeğer olduğunu gösterdi. Bu, yıldan yıla% 3 düşüş anlamına geliyor. Raporda, altının geçen yılın ilk dört zamanında “jeopolitik riskin ön plana çıkmasıyla” talep artışı gördüğü ve ardından “agresif oran artışlarının anlatıya hakim olması” sebebiyle bu kazançları istikrarlı bir şekilde geri verdiği belirtildi.

Altın fiyatı

“Altın kesinlikle parlıyor!”

Değerli metaller, altının 8 zamanın en zirve seviyelerine çıkmasına yardımcı olan zzamanıf birimdan Pazartesi günü destek etti. Kitco kıdemli çalışani Jim Wyckoff, sağlam bir şekilde yükselen ham petrol fiyatları ve ABD birimı endeksindeki (DXY) düşüşün işlem 7 günsına işe koyulrken, değerli metal piyasası boğalarının lehine çalıştığını söylüyor.

FXTM piyasa verii yöneticisi Lukman Otunuga’ya göre, altın kesinlikle parlıyor. Analist, daha yumuşak bir birim, düşen Hazine getiriler ve daha az şahin beklentiler sayesinde 2023’ün başından bu yana %2,8’in üzerinde değer eriştiğını belirtiyor.

Yukarı yönlü ivme, Fed’in faiz artırımlarını yavaşlatacağına dair spekülasyonları körükleyen geçen Cuma günü yzamanınlanan karışık ABD istihdam raporuyla desteklendi. Temel itici güçlerin nasıl boğaların lehinde sedildiğı göz önüne edildiğında, bekleyen ABD enflasyon raporunun potansiyel bir katalizör görevi görmesi ile birlikte daha fazla yükseliş mümkün.

1673362810 12 5 Profesyonel Analist Altin Fiyati Bu Seviyelere Kosuyor

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, Aralık zamanı tüketici fiyat endeksi verisi Perşembe günü açıklanacak. Otunuga, ABD enflasyonunun Aralık zamanında daha da soğuması durumunda, “Bu, altı aylık ard arde düşüşe işaret edecek . Sıfır getirili altın için hoş bir gelişme olur,” diyor. Teknik bazda, “Boğalar 1.900 birimda bulunan bir devamındaki kilit seviye ile güçlü bir meselemda kalmaya devam ediyor” diye ekliyor.

Altın fiyatı teknik verii

Teknik çalışan Christopher Lewis, altının teknik resminde gördüklerini şu şekilde aktarıyor. Altın piyasaları, bu piyasada çok fazla yükseliş baskısı görmeye devam ettiğimiz için Pazartesi günkü işlem seansında yükseldi. Bu noktada, piyasa 1.900 birim seviyesine ulaşmaya çalışıyor gibi görünüyor. Ancak kazanım yolunda biraz geri verdik. Bu noktada, değer bulmak için muhtemelen bir tür geri çekilme arıyor olacağız. Ne de olsa, trend sağlam bir şekilde konumleşti. Ayrıca, tabii ki zenginliği korumak isteyen birçok trader görüyoruz. Unutmzamanın, ABD birimı düşüyor olsa da, gerçek şu ki ABD birimı ile altın arasındaki negatif korelasyon biraz bozuldu. Bu nedenle bu noktada döviz piyasaları hakkında fazla şüphelenmem.

Altın fiyatı

Düşüşlerde, 1.850 birim seviyesinin bu piyasaya çok szamanıda alıcının geri geldiğini göreceğimiz bir alan olacağından şüpheleniyorum. Eğer orada zarar kırılırsak, o görecek şekilde düşebileceğimizi varsayarsak, 1.800 birim seviyesine sahibiz. Bu çok iyi görünen bir grafik ve pek çok insanın dahil olmak istediğinden şüpheleniyorum. Bu yüzden düşüşlerin çok büyük olmasını beklemiyorum. Aslında, herkesin bu piyasaya olabildiğince hızlı girmesi gibi görünüyor. Bu yüzden, iyi fiyat almanın zor olacağı bir durumla karşı karşıya olduğumuzdan şüpheleniyorum. Er ya da geç 2.000 birim seviyesine bakabileceğimize inanıyorum. Ancak bu açıkça oldukça zaman alacak. Düşüşlerde satın almak ileriye giden yol olmaya devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım