5 Dev Banka, Altın İçin Çok Konuşulacak Tahminler Yaptı! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1670763607 5 Dev Banka Altin Icin Cok Konusulacak Tahminler Yapti
1 yıl önce
1 yıl önce

5 Dev Banka, Altın İçin Çok Konuşulacak Tahminler Yaptı!

Altın fiyatları, farklı yönden esen rüzgarların etkisinde kalmaya devam ediyor. Bu rüzgarlardan yelkenleri şişirenler altını yükseltirken, ters yönden esenler hızını kesiyor veya yönünü çeviriyor. İlerleyen zamanlarda bu rüzgarların şiddetini etkileyecek bazı gelişmeler yaşanacak. 5 büyük banka, bu gelişmelerin altın olabiliteleri üzerindeki etkilerini açıklıyor.

“Altın gelecek 7 gün üç büyük olaydan etkilenecek”

Commerzbank ekonomistlerinin raporuna göre, ABD enflasyon verileri ve/veya Fed ve ECB önümüzdeki 7 gün altın piyasasına yeni bir ivme eriştirabilir. Ekonomistler, şu açıklamgüni yapıyor:

İlk olarak, ABD enflasyon verileri ygüninlanacak. Piyasanın öngördüğünden daha ılımlı çıkması mümkün. Bunun ertesi gün Fed’in faiz en yeniuçı üzerinde herhangi bir etkisi olmaz. Bununla birlikte, basın toplantısındaki tonu etkilemesi olası. Piyasa, faiz artırım döngüsüne ilişkin beklentilerini geri çekerse, muhtemelen bu altına canlılık eriştirır. Üçüncü büyük olgünin, yani ECB’nin Perşembe günkü toplantısının fiyatlar üzerinde ciddi bir etkisinin olup olmayacağı biraz şüpheli.

“Daha ucuz bir birim, altın için yükselişe işaret ediyor”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, zgüniflayan birim ve azalan getirilerle Kasım güninda %6,4 artışa geçti. Société Générale ekonomistleri, daha düşük bir faiz ortamının sarı metali destekleyeceğini söylüyor. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

ABD ekonomisine eklenen 261 bin Tarım Dışı istihdamla, 193 bin olan konsensüs olabiliteini aştı. Bu, muhtemelen Fed’in faiz oranlarını daha fazla sıkılaştırmaya devam etmesi için üzerindeki baskıyı hafifletecek. Altın, getiri sağlamayan bir varlıktır. Bu yüzden, daha düşük bir faiz ortamı külçe için yükseliş eğilimi gösteriyor.

Bu arada, ABD 10 yıllık reel getirisi Kasım’da 29,6 baz puan düştü. Altın, Ekim güni için ABD TÜFE rakamlarının açıklanmasıyla günin ilerleyen saatlerinde daha fazla destek buldu. Bunlar piyasanın önceden olabilite ettiğinden daha düşüktü. Ekonomistler, değerlendirmelerine şu yönde devam ediyor:

Düşük enflasyon, altın için geleneksel olarak zarar yönlüdür. Bununla birlikte, piyasa hissiyatı, Fed’in daha yavaş faiz artırımları yapma veya enflasyonun düşmesinden daha hızlı kontrol altına alınırsa reel oranları daha da düşürecek olan güvercin politikalara daha erken dönme olasılığına odaklanmış görünüyor. Altın, ay boyunca DXY’nin %5,0 düşmesiyle, daha düşük nominal faiz ortamında zgüniflayan birimın tarafından desteklendi. Daha ucuz bir birim, parlak metal için yükseliş eğilimi gösteriyor.

Altın

“Sarı metal, daha derin bir toparlanmanın tadını çıkaracak”

Credit Suisse stratejistlerinin raporuna göre, sarı metalin daha fazla kazanç görmek için 200 Günlük Hareketli Ortalamanın (DMA) üzerinde 1.796 birimda 7 günlık kapanışa ihtiyacı var. Bu doğrultuda stratejistler, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Altın, şu anda 1.796 birimda görülen kritik 200DMA ile sınırlı kalmaya devam ediyor. Buradan bir konsolidasyonun ortaya çıkmasını bekliyoruz. 1.729 birimlık desteğin altında, yine de devamındaki 55DMA’da 1.698 birimda görülen destek ile aralıktaki ani yükseliş eğilimini hafifletmek için bu gerekli. 1.796 birimın üzerinde bir 7 günlık kapanışın, 2022’deki %50’lik düşüşün ardından 1.843 birima, ardından Haziran’ın en en çok seviyesi olan 1.877 birima yükseliş için daha anlamlı bir toparlanmaya kapı açacağı öngörüyoruz.

1670763605 537 5 Dev Banka Altin Icin Cok Konusulacak Tahminler Yapti

“Parlak metal destansı bir boğa tuzağı için zemin hazırlıyor olabilir”

TD Securities ekonomistleri, altın rallisinin tükenme belirtileri göstermeye işe koyuldığını söylüyor. Ekonomistlere göre, altında destansı bir boğa tuzağının gelişmesi muhtemel. Bu bağlamda ekonomistler, şu açıklamgüni yapıyorlar:

Altında satın almanın bittiğine dair işaretler görüyoruz. Ancak CTA trend takipçileri yeni çıkışları tetiklemeden önce fiyatlarda kayda değer bir konsolidasyona ihtiyaç olacak. Bu noktada, 1.830 birimın kuzeyindeki bir ralli yalnızca mevcut pozisyon seviyelerinden marjinal CTA alımına işaret ediyor. Bu yüzden, pozisyon riskleri artık yukarı yönlü değil. Bu, değerli metallerdeki zahmetli ticaretin nihayet gücünü kaybedeceğini ve değerli metallerde destansı bir boğa tuzağı için zemin hazırlayacağını gösteriyor. Çünkü, en yeni zamanlarda güçlü fiyat hareketi komplekste isteğe bağlı ilgi çekiyor. Oysa önümüzdeki aylarda makro ters rüzgarların yumuşaması pek olası değil.

5 Dev Banka Altin Icin Cok Konusulacak Tahminler Yapti

Altın ve gümüş arasındaki dört temel fark

Hem altının hem de gümüşün, çeşitli derecelerde, potansiyel bir ekonomik veya piyasa gerilemesinde ve sürekli yükselen enflasyon dönemlerinde bir korunma sağlaması mümkün. Morgan Stanley’deki ekonomistlere göre, altın veya gümüşe yatırım yapmaya en yeniuç verirken göz önünde bulundurulması gereken dört faktör var.

Gümüş küresel ekonomiye daha fazla bağlı

World Silver Survey‘e göre gümüşün yarısı ağır sanayide ve en çok teknolojide kullanılıyor. Sonuç olarak gümüş, ekonomik değişimlere, mücevherat ve yatırım amaçları dışında sınırlı kullanımları olan altına göre daha duyarlı. Ekonomiler yükseldiğinde, gümüş için talep artma eğilimindedir.

Gümüş, altından daha değişken

Gümüş fiyatlarındaki oynaklık, belirli bir günde altınınkinden iki ile üç kat daha fazla olabilir. Traderların bunda fayda sağlaması mümkün. Ancak, portföy riskini yönetirken bu tür dalgalanmaların zorlgünicı olması da olası.

gümüş

Altın, gümüşten daha güçlü bir çeşitlendirici oldu

Gümüş, hisse senetleri, tahviller ve emtialarla orta derecede zgünif pozitif korelasyona sahiptir. Bu nedenle, iyi bir portföy çeşitlendiricisi olarak kabul görür. Ancak, altın daha güçlü bir çeşitlendirici olarak kabul görüyor. Sürekli olarak hisse senetleri ile ilişkisiz oldu. Ayrıca, diğer büyük varlık sınıfları ile çok düşük korelasyonlara sahip. Gümüşten farklı olarak altının, endardriyel kullanımları oldukça sınırlı. Bu yüzden, ekonomik düşüşler sarı metali daha az etkiler.

Gümüş şu anda altından daha ucuz

Ons başına gümüş, altından daha ucuz olma eğiliminde. Bu da onu değerli metallere fiziksel varlık olarak sahip olmak isteyen küçük bireysel yatırımcılar için daha erişilebilir kılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.