5 Analist Tarih Verdi: Altın Fiyatı Bu Seviyelere Düşebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665885607 5 Analist Tarih Verdi Altin Fiyati Bu Seviyelere Dusebilir
2 yıl önce
2 yıl önce

5 Analist Tarih Verdi: Altın Fiyatı Bu Seviyelere Düşebilir!

Bir toparlanma hamlesinin ardından altın fiyatı, Cuma günü sert düşüş gördü. Böylece, Ağustos ortasından bu yana en kötü 7 günsını kaydetti. Bu arada, piyasaya, Federal Rezerv’in enflasyonu frenlemek için sert oran artışlarını sürdüreceği şüphesi hakim.

“Altın fiyatı, muhtemelen 1.600 abd parasıa görecek şekilde düşecek”

Spot altın fiyatı, Cuma günü %1,39 düşerek 1.643 abd parasıa geriledi. Bu 7 gün şimdiye görecek şekilde yaklaşık %2,9 düştü. ABD altın vadeli işlemleri ise en en yeni %1,6 düşüşle 1.649,50 abd parasıdan işlem gördü. Bu arada, ABD abd parasıı, rakipleri karşısında %0,6’nın üzerinde yükseldi. Bu da, abd parası fiyatlandırılmış külçeyi off-shore alıcılar için daha pahalı hale getirdi.

Perşembe günü yzamanınlanan veriler, ABD tüketici fiyatlarının Eylül zamanında olabilenden fazla artışa geçtiğını gösterdi. Bu da Fed’e bir başka büyük faiz artırımı yapması için mühimmat sağladı. Sonuç olarak altının yaklaşık iki zamanın en kötü 7 günsını yaşamasına neden oldu. TD Securities emtia stratejisti Daniel Ghali, altın fiyatlarının abd parasıdaki hareketlerle giderek daha fazla ilişkili olduğunu söylüyor. Bu nedenle, altının muhtemelen 1.600 abd parasıa görecek şekilde düşeceğini kaydediyor.

“Aşağı hareket eden altın fiyatı, verilerle daha uyumlu”

Altın, yükselen ABD oranlarına karşı oldukça hassas. Çünkü, artan abd parası, tahvil getirilerini yükseltiyor ve getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. OANDA kıdemli piyasa çalışani Craig Erlam, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Enflasyon raporundan devamında altın için bu büyüklükte bir toparlanma en hafif tabirle garipti. Bugün tekrar zarar hareket eden altın, verilerden öğrendiklerimizle daha uyumlu.

“Altında bir toparlanma için bunu görmemiz gerekiyor”

Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, piyasada ağırlık yaratan şeyin, kesinlikle olabilenden daha zirve gelen ABD TÜFE verisi olduğunu söylüyor. Bunun da start verngıçta hem hisse senetlerinde hem de abd parasıda oldukça şaşırtıcı derecede güçlü bir karşı tepkiyi tetiklediğini ifade ediyor. Analist, ilave olarak şu açıklamzamanı yapıyor:

Yakın vadede, altın fiyatlarında bir toparlanma görmek için, o zaman potansiyel olarak abd parasıda bir dönüşe yol açacak olan, özellikle getirilerde bir tersine dönüş görmemiz gerekiyor.

Altın fiyatı

“Orta vadede altının yükseğe çıkma şansı var”

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes’e göre, altın fiyatı, yakın zamanda bir pivot görüp görmemek arasında sıkışmış durumda. Ancak çalışan, burada Fed’in durabileceği anlamda tünelin en yeniunda bir ışık olduğunu söylüyor. Buradan hareketle çalışan, şu yorumu yapıyor:

Orta vadede altının daha düşükten daha yükseğe çıkma şansı var. Küresel ekonomilerde olumsuz en yeniuçlar göreceğiz. Bunun da ölçekleri faiz indirimleri lehine çevirmesi mümkün.

“Altın fiyatı, yıl en yeniuna görecek şekilde 1.600 abd parasıa gidecek”

Sarı metal, geleneksel olarak enflasyona ve ekonomik çalkantılara karşı bir önlem olarak kabul görür. Ancak, yükselen fiyatları kontrol altın almak için yapılan faiz artışları, faiz getirmediği için külçenin cazibesini azalttı. ANZ çalışanleri, para politikasının agresif bir şekilde sıkılaştırılması ve abd parasıın güçlenmesi sebebiyle altın fiyatlarının yıl en yeniuna görecek şekilde 1.600 abd parasıa gerileyeceğini olabilite ediyor.

Altın fiyatı

“Altının, devam eden abd parası gücüyle yeni bir dip basması mümkün”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, düşüyor ve oldukça savunmasız durumda. TD Securities ekonomistlerinin raporuna göre, Kasım FOMC toplantısında bir başka süper zirve oranlı 75 baz puanlık artış şansı, ABD abd parasıına yardımcı olacak şekilde ayarlandı. Ekonomistler, görüşlerini şu şekilde izah ediyor:

TÜFE verileri dışında her konumde dezenflasyon var. Sıcak enflasyon verisini takiben risk duyarlılığındaki keskin U dönüşü oldu…Buna karşılık, risk varlıklarındaki ve değerli metallerdeki toparlanma, bunun konumine her iki yolu da kesen piyasa likiditesizliğinin bir belirtisi olabilir. Short squeeze’i uzatmak için altın fiyatlarının hala 1.730 abd parasıın üzerine çıkması gerekiyor. Bununla birlikte, piyasalar bir devamındaki FOMC toplantısı için 75 baz puanlık bir artırımı zaten tam olarak fiyatladı. Altın fiyatlarının yeni bir dip basması için abd parasıın devam etmesi gerekecek.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanından tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.