5 Analist: Kısa Vadede Altın Fiyatını Bu Seviyelerde Göreceğiz! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665507608 5 Analist Kisa Vadede Altin Fiyatini Bu Seviyelerde Gorecegiz
2 yıl önce
2 yıl önce

5 Analist: Kısa Vadede Altın Fiyatını Bu Seviyelerde Göreceğiz!

Altın, ABD abd parasıı ve Hazine getirilerindeki artışların baskısıyla Salı günü düşüşüne beşinci seansta devam etti. Bununla birlikte, bu 7 gün içinde gelecek enflasyon verileri öncesinde piyasada temkinli bir hava var.

“Altın, şu anda 1.658 ile 1.676 abd parası aralığında sıkıştı”

Spot altın, 3 Ekim’den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Yazı sırasında sarı metal, %0,41 düşüşle 1.661,69 abd parasıdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri ise %0,27 düşüşle 1.670,3 abd parasıa geriledi. Gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirileri %4 seviyesine belirlendi. Dolar endeksi (DXY) ise %0,3 yükseldi. Böylece, altını diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha pahalı hale getirdi. City Index danışmanıi Matt Simpen yeni, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Bu, tahvil getirileri için teknik bir seviye ve abd parasıı daha yükseğe çekiyor. Ayrıca, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF), gelen küresel bir durgunluk sinyalleri, aynı zamanda ABD abd parasıına güvenli liman akışlarını da tetikledi. Altın şu anda 1.658 ile 1,676 abd parası aralığında sıkıştı.

“Bu durumda, altının irtifa kazanması mümkün”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD işgücü verileri, beklentilerden daha güçlü geldi. Bunun ardından, piyasanın odak noktası, Perşembe günkü enflasyon verisinde. Piyasalar, inatla en çok kalan enflasyonun, Federal Rezerv’in şahin söylemini güçlendirmesini bekliyor. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu yorumu yapıyor:

Hala oldukça dirençli olan ABD ekonomisi yumuşamaya işe koyulrsa, altının irtifa kazanması mümkün. Ancak Fed’in ayağını faiz artırımı pedalından çekmeye ve enflasyonun azalmasına istekli olduğuna dair kesin işaretler olması gerekiyor.

Altın

“Altın, dip yönlü baskı altında kalmaya devam edecek”

High Ridge Futures metal ticareti direktörü David Meger, yükselen faiz oranları ve güçlü bir ABD abd parasıının altını baskı altına almaya devam ettiğini söylüyor. Ayrıca, şu anda Ukrayna krizindeki en yeni tırmanıştan kaynaklanan her türlü güvenli liman talebini bastırdığını kaydediyor.

Chicago Fed başkanı Charles Evans Pazartesi günü ettiğı duyuruda, Fed’in dünyzamani ve ABD’yi potansiyel olarak keskin bir düşüşe doğru ittiği argümanlarına karşı belirlendi. Bu bağlamda, Fed’in, faiz oranlarını yükseltmeye devam etse bile işsizlikte keskin bir artış olmadan enflasyonu düşürmeyi başarabileceğini kaydetti. Fed fon vadeli işlemleri, bir devamındaki Fed toplantısında 75 baz puanlık bir artış için %92 şansla fiyatlanıyor. Bağımsız bir danışmanı olan Ross Norman ise şu olabiliteini paylaşıyor:

Yine 1.680 abd parası seviyesine geri döndük. Altın, kısa vadede dip yönlü baskı altında kalmaya devam edecek.

“Altında daha fazla düşüş için konum”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için flaş verileri, açık faizin Pazartesi günü ard arde üçüncü seansta yükseldiğini kaydetti. Bu sefer artış yaklaşık 1,8 bin sözleşme oldu. Bunun konumine hacim, düşüş trendine devam etti. Böylece, önceki günkü oluşumun ardından 1,6 bin kontrat düştü.

5 Analist Kisa Vadede Altin Fiyatini Bu Seviyelerde Gorecegiz

Analist Pablo Piovano’ya göre külçe için çok yakın vadede daha derin bir geri çekilme var. Bunun için destekleyici olacak artan açık faizle birlikte 7 günnın başında bir kez daha geriledi. Buna karşın, külçenin 1.615 abd parası seviyesinin yakınında 2022’nin en düşük seviyesini tekrar ziyaret etme ihtimali hala var.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsini kapsayan içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.