4 Analistten Haftalık Altın Tahminleri: Bu Seviyelere Hazırlanın! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1665432012 4 Analistten Haftalik Altin Tahminleri Bu Seviyelere Hazirlanin
2 yıl önce
2 yıl önce

4 Analistten Haftalık Altın Tahminleri: Bu Seviyelere Hazırlanın!

Cuma günkü güçlü ABD istihdam verileri, Federal Rezerv’in abd abd dolarııı güçlendiren aşırı oranlı faiz artırımları yapmaya devam edeceği beklentilerini artırdı. Bunun etkisiyle, altın fiyatları Pazartesi günü bir 7 günnın en düşük seviyesine geriledi. Analistlerin altın olabiliteleri ve piyasa yorumlarını okuyucularımız için derledik.

Altın olabiliteleri: Şimdilik düşüş trendinde kilitli

Spot altın, 1.677 abd abd dolarııda 3 Ekim’den bu yana en düşük seviyesini gördü. Yazı sırasında ise günlük %0,87 düşüşle 1.680 abd abd dolarııdan işlem görüyordu. ABD altın vadeli işlemleri %1,35 düşüşle 1.686 abd abd dolarııa geriledi. Bu arada, abd abd dolarıı endeksi (DXY) %0,2 yükseldi. Böylece, diğer para birimlerini elinde bulunduran alıcılar için altını daha pahalı hale getirdi. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong, altın olabiliteleri için şunları söylüyor:

Altın fiyatları, olabilenden daha hava koşulları olan ABD iş raporunun da etkisiyle geçen 7 günki oran artışı beklentilerindeki artıştan ipuçlarını alıyor. Sarı metal, şimdilik düşüş trendinde kilitli ketti.

Altın olabiliteleri: Spot altın 1.660 ile 1.674 abd abd dolarıı aralığına düşecek

Altın genellikle enflasyona karşı bir önlem olarak kabul görür. Bununla birlikte, yükselen ABD faiz oranları, getirisi olmayan altını elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları, ABD’nin agresif para politikası sıkılaştırmasının ortasında, Mart zamaninda 2.000 abd abd dolarııı geçmesinden bu yana 350 abd abd dolarııdan fazla düştü.

Reuters teknik çalışani Wang Tao, spot altının 1.660 ile 1.674 abd abd dolarıı aralığına düşmesini bekliyor. Bu arada, dünyanın en büyük altın destekli borsa yatırım fonu olan SPDR Gold Trust Holding’leri, Cuma günü 2,03 ton düşerek Eylül en yeniundan bu yana en büyük çıkışını kaydetti.

“Altın kritik destekte ufalanıyor, gözler güçlü bir kırılma bekliyor”

Teknik çalışan Ross J Burland’ın altın olabiliteleri ve teknik araştırmai şu seviyeleri işaret ediyor. Altın fiyatı, açılışta güçlü ABD abd abd dolarııı sebebiyle 7 günnın başında baskı altında. Güçlü bir ABD işgücü piyasası, traderlar verilere hazırlanırken daha zirve faiz oranlarına yönelik bahisleri güçlendirdi.

4 Analistten Haftalik Altin Tahminleri Bu Seviyelere Hazirlanin

Altın, 1.690 abd abd dolarııın altında önemli bir kırılmanın eşiğinde. Dolzamanisıyla, boğalar önümüzdeki gün ortaya çıkacak veya güçlü bir muhalefetle karşılaşacak. Bu nedenle, 1.675 abd abd dolarııı göz önünde bulunduran traderların kırılması gerekecek.

Altın tahminleri

Bununla birlikte, 15 dakikalık grafiğe göre, boğaların, zamaniların 1.700 abd abd dolarıılık taahhütlerindeki en yeni girişim için fiyatı trend çizgisi direnci boyunca yukarı itmesi mümkün. Bu doğrultuda, zirve oluşumları yükseliyor. Bu yüzden, zirvelerin üzerinde de likidite olacak. Bu da ABD TÜFE’sinin önünde potansiyel bir kapana kısılmış pazar yaratacak.

Altın tahminleri

“Altın için kartlarda daha fazla ayarlama var”

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için flaş verileri, Cuma günü ard arde ikinci seansta açık faiz artışı kaydetti. Ancak, bu sefer sadece 756 sözleşme artışı oldu. Hacim de bunu takip etti. Böylece, art arda üç günlük düşüşün ardından yaklaşık 18,8 bin kontrat yükseldi.

1665432006 738 4 Analistten Haftalik Altin Tahminleri Bu Seviyelere Hazirlanin

Piyasa çalışan Pablo Piovano, altının en yeni hareketine ilişkin şu noktalara dikkat çekiyor.

Altın fiyatlarındaki Cuma günkü olumsuz fiyat hareketi, artan açık faiz ve hacim sebebiyle oldu. Bu da çok yakın vadede düşüş trendinin devam etmesine izin veriyor. Bu arada, sarı metal 1.730 abd abd dolarıı bölgesindeki en yeni zirvelerin altındayken ekstra zzamaniflık riski taşıyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem start vertılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.