20 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
20 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyeleri Gorebilir.webp
1 yıl önce
1 yıl önce

20 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyeleri Görebilir!

Altın piyasası, 7 gün ortasında iki yılın en düşük seviyesinden sıçradı. Ons ​​başına 1.650 abd parasıın üzerine belirlendi. Bununla birlikte, bir ankete göre, ısrarlı düşüş hissi gelecek 7 günki kazanımları sınırlayabilir. İşte Wall Street danışmanılerinin ve bireysel yatırımcıların değerli metale dair beklentileri…

FED’in faiz artırımına dair beklentiler değişti

Wall Street danışmanıleri, ard arde üçüncü 7 gün için, yakın vadede altın fiyatlarında güçlü bir düşüş yaşıyor. Aynı zamanda, düşüş eğilimi bireysel yatırımcılar arasında hafif bir avantaja sahip. Altın piyasası haftzamani sert zararlarla en yenilanmaya çalışıyordu. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi Cuma günü değişen faiz oranı beklentileri değerli metalde yeni bir yükseliş ivmesi sağladı. Wall Street Journal’a göre, FED’in bazı üyeleri, volatilite ve belirsizliğin finansal piyasalara hakim olması sebebiyle Kasım zamanindan zaman en yenira faiz artırımlarının hızını yavaşlatmzamani düşünüyor.

CME FedWatch Tool’a göre, piyasalar hala faiz oranlarının 2023’ün işe koyulrında yüzde 5’in üzerine çıkacağını öngörüyor. Blue Line Vadeli İşlemleri baş piyasa stratejisti Phillip Streible, Fed’in yıl en yeniuna görecek şekilde faiz artışlarını yavaşlatsa da, bunun, yükselen enflasyonun değişmediği anlamına geldiğini söyledi. Yükselen faiz oranları ABD abd parasıını 20 yılın en en çok seviyelerine yakın desteklemeye devam edecek. Bu nedenle, kısa vadede altın meselesunda tarafsız olduğunu da duyurularine ekledi.

Altın anketine düşüş hakim

Bu 7 gün Kitco’nun Wall Street anketine 20 piyasa profesyoneli katıldı. On bir danışmanı, yani katılımcıların yüzde 55’i gelecek 7 gün altında düşüş olacağını söyledi. Dört danışmanı, yani katılımcıların yüzde 20’si, değerli metal meselesunda yükselişe geçtiklerini belirtti. Son olarak beş danışmanı, yakın vadede değerli metal meselesunda tarafsız olduklarını söyledi.

1666447208 704 20 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyeleri Gorebilir

Bireysel yatırımcıların katılım sağladığı çevrimiçi ankette de düşüş hakimdi. 473 katılımcı çevrimiçi anketlere katılım sağladı. Toplam 180 kişi, yani katılımcıların yüzde 38’i, altının yükseleceğini öne sürdü. 192 kişi, yani yüzde 41, altının düşeceğini olabilite ediyordu. Geriye kalan 101 kişi, yani yüzde 21, yatay hareket eden bir piyasa için çağrıda etti. Altın piyasası haftzamani hafif pozitif bir bölgede bitirdi. Aralık altın vadeli işlemleri en en yeni Cuma gününe göre yüzde 0,5 artışla 1,656,40 abd parasıdan işlem gördü.

Altındaki fiyat değişimi, abd parasıla beraber gelecek

Forexlive.com baş döviz stratejisti Adam Button, altının uzun vadede çekici göründüğünü savunmakta. Ancak, FED’in ABD abd parasıını destekleyen hareketleri sebebiyle önümüzdeki 7 gün düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Analiste göre alıcılar, “çalıların arasında bekliyor, sadece altın almaya hazırlar”. Analiste göre en iyi seçeneğiniz altın almak için daha iyi bir anı beklemek. Saxo Bank’ın emtia stratejisi Ole Hansen, faiz oranları artmaya devam edeceği için altın meselesunda tarafsız olduğunu söyledi. Hansen, dipdaki ifadeleri kullandı:

En en çok oran beklentileri henüz karşılanmadı. Altındaki hissi değiştirmek için daha zzamanif bir abd parasıa ihtiyaç duyulacak. Bu gerçekleşene görecek şekilde yatırımcılar altınla ya düşüş eğiliminde ya da nötr duruşta oynuyor. Ben nötr olanı tercih ederim.

"Uçurumun Kenarında Dans" İşte Altın Fiyatının Sıradaki 4 Seviyesi!

Altın için yükselişte olanlar da var

Bununla birlikte, yükselen tahvil getirileri küresel ekonomiye zarar vermeye devam ederken, bazı danışmanıler altın meselesunda hala yükselişte. Adrian Day Asset Management Başkanı Adrian Day, küresel merkez bankası para politikalarının ciddi bir resesyona yol açması sebebiyle altın meselesunda iyimser olduğunu söyledi. Day, dipdaki ifadeleri kullandı:

İngiltere Hazine Bakanı’nın sistemin iyi işlediğine dair iddiasının aksine, İngiltere Merkez Bankası’nın piyasa müdahalesinin gösterdiği gibi hala kırılgan durum. Bunun gibi daha fazla olay göreceğiz. Böyle bir ortamda altın gelişmeli.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri en çok risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek zararların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmzamanin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onzamanindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yzamanimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım