20 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1667725207 20 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir
1 yıl önce
1 yıl önce

20 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir!

Altın, iki yılın dip seviyesinden sıçradı ve ardından Cuma günü yaklaşık %3’lük bir ralli etti. Bu da Wall Street çalışanleri arasında sağlam bir boğa ivmesi yaratıyor. Ancak bazıları, altının aylardır süren düşüş eğilimini tersine çevirmek için hala yapacak işleri olduğunu belirtiyor.

“Bu ortam altın için yükseliş sağlayacaktır, buna rağmen…”

En en yeni Kitco anketi, piyasa çalışanlerinin çoğunluğunun yakın vadede daha zirve fiyatlar görmeyi beklediğini gösteriyor. Ayrıca, piyasadaki duyarlılığın iyileşmeye devam ettiğine işaret ediyor. Bireysel yatırımcılar arasındaki duyarlılık da iyileşmeye devam ediyor. Ancak, yine de %50 eşiğinin altında kalıyor.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları, 50 yıldaki en uzun şüphe serisi olan art arda yedinci aylık kaybıyla Ekim’i en yenia erdirdi. Bununla birlikte, boğa hissiyatı hepsi 7 gün yükseliyor. Artan tahvil getirileri ve ABD abd parasıı, 20 yılın en zirve seviyesine yakın seyrederken, altın için kritik rüzgarlar olmaya devam ediyor. Ancak bazı çalışanler, artan durgunluk korkularının altına yönelik güvenli liman talebini artırdığını belirtiyor.

Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, ABD’deki bir durgunluğun Federal Rezerv’i %2 enflasyon hedefine ulaşmadan önce sıkılaştırma döngüsünü en yenia erdirmeye zorlayacağını söylüyor. Düşük ekonomik büyüme ve zirve enflasyonlu bir stagflasyon ortamının altın için yükseliş olacağını da kaydediyor. Ancak Hansen, şu hususlara da dikkat çekiyor:

Altın fiyatlarını yukarı itmek için yeterli ivmeye sahip olmasını beklerken, 1.675 abd parasıa geri dönmek piyasgüni nötr bölgeye geri getirecektir. Fiyatlar 1.735 abd parasıın üzerine çıkabilirse, güvenle dibi görebiliriz. Bu, altını yukarı yönlü bir yükseliş trendine sokacak.

Altın

“Bu yüzden altın meselesunda tarafsızım!”

DailyFX kıdemli piyasa çalışani Christopher Vecchio, 1.680 abd parasıın üzerinde bir ilk baskıyı 1.730 abd parasıa çıkarmak istediği için altın meselesunda tarafsız olduğunu söylüyor. Bu bağlamda çalışan, şu açıklamgüni yapıyor:

Altında işlenebilir bir tabanımız olduğunu söylemeye yakınız. Ancak daha fazla iş yapılması gerekiyor. Çalışmak için kısa vadeli direnç seviyelerine sahibiz. Bu da bir dip inşa ettiğimizi gösteriyor.

Altın anket en yeniuçlarında boğalar daha güçlü

Bu 7 gün, Kitco Wall Street anketinde toplam 20 piyasa profesyoneli oy kullandı. On çalışan (%50), gelecek 7 gün altın meselesunda iyimser olduklarını söyledi. İki çalışan (%10), düşüş eğiliminde olduklarını kaydetti. Sekiz çalışan (%40) değerli metal meselesunda tarafsız ktopladı.

20 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir

Bireysel tarafında, 520 katılımcı online anketlerde oy kullandı. Toplam 240 seçmen (%46), altının yükseleceğini bekliyor. Başka bir 169 (%33) ise altının düşeceğini olabilite ediyor. Geriye kalan 111 seçmen (%21) yatay bir piyasa öngörüyor.

“Fed bu rapor sebebiyle durmayacak, buna rağmen…”

Cuma günkü ralli altının haftgüni pozitif bölgede bitirmesine yardımcı oldu. Aralık altın vadeli işlemleri en en yeni geçen 7 günya göre %2 artışla 1.677 abd parasıdan işlem gördü. Durgunluk korkularına ek olarak, işgücü piyasasında çatlaklar ortaya çıkmaya başlıyor. Cuma günü, Çalışma İstatistikleri Bürosu, Ekim güninda beklentileri aşarak 261.000 iş yaratıldığını söyledi. Bununla birlikte, bazı çalışanler, manşet numarasının ötesine bakarak, büyüyen bir zgüniflık olduğunu söylüyorlar. Adrian Day Asset Management başkanı Adrian Day, şu yorumu yapıyor:

Uzun vadeye izlendiğiğında, yeni işlerde açık bir yavaşlama var. 25 ile 54 yaşındaki ‘çekirdek’ çalışma yaş grubunda, çok önemli bir faktör olan iş kaybı oldu. Fed bu rapor sebebiyle durmayacak. Ancak bu, istihdam tablosunun yüzeyin altında kötüleştiğinin kanıtı.

Bircok Kez Bilen Altin Tahmincisi Tarih Verdi Acele Edin

“Altının teknik anlıkü de olumluya döndü”

Yükselen boğa temellerinin yanı sıra, birçok çalışan altının teknik anlıkünün olumluya döndüğünü belirtiyor. SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, şu açıklamgüni yapıyor:

Sarı metal, 1.620 abd parasılık desteğin üzerinde teknik bir temel oluşturuyordu. Şimdi, oradan yükselmeye başlıyor gibi.

“Bu ortamda altın rallileri satılacaktır”

Ancak, hepsi çalışanler altının rallisinin sürdürülebilir olduğuna ikna olmuş değil. Blue Line Vadeli İşlemleri baş piyasa stratejisti Phillip Streible, birçok yatırımcının bu kısa yükselişler sebebiyle canının yandığını kaydediyor. Tahvil getirilerinin %4’ün oldukça üzerinde ktopladığını ve bunun altın için ters bir rüzgar olmaya devam edeceğini de konuşmalarine ekliyor. Nihayetinde Fed’in faiz artırmaya devam edeceğini ve bu ortamda altın rallilerinin satılacağını söylüyor.

Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, altının 1.677 abd parasıdan zirve yapmasını bekliyor. Yapışkan olması muhtemel olan Perşembe günkü TÜFE’den önce pozisyonumu azalmak istediğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri zirve risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve özü araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin özü sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek şüpheların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmgünin. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde konum vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com ongünindan tamamen bağımsız olarak sitede konum alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kişisi sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da konum alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster

Adblock test (Why?)

Paylaşın

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ ‏‏‎‏‏‎ İzmir web tasarım