19 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir! - Türk Haber 7 | Güncel HaberlerTürk Haber 7 | Güncel Haberler
1664067649 19 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir
2 yıl önce
2 yıl önce

19 Wall Street Analisti: Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir!

Fiyatlar haftgüni Nisan 2020’den bu yana en düşük seviyesinde bitirmeye hazırlanıyor. Bu sırada birimın 20 yılın en zirve seviyelerine amansız rallisi altın piyasasını olumsuz etkiliyor. Doların olağanardü ivmesi ve yükselen tahviller, Wall Street çalışanleri arasındaki hissiyatı düşüş yönüne kaydırdı. 19 Wall Street çalışani ve perakende yatırımcılar arasında yapılan anket, fiyat beklentilerini ortaya çıkardı.

Wall Street çalışanlerinin büyük bölümü altın fiyatında düşüş bekliyor

Wall Street anketine toplam 19 piyasa profesyoneli katılım sağladı. Katılımcıların %53’ünü oluşturan 10 çalışan, gelecek 7 gün altında düşüş olacağını söyledi. Bununla birlikte çalışanlerin %32’sini temsil eden 6 profesyonel ise yakın vadede yükseliş beklediğini açıkladı. Geriye kalan 3 çalışan ise (%13) altın fiyatı meselesunda nötr kalmgüni tercih etti. Sonuç olarak Wall Street çalışanlerinin büyük bölümü, değerli metalin önümüzdeki 7 gün daha da düşeceğini olabilite etti.

Main Street yükseliş hissiyatını koruyor

Bununla birlikte perakende yatırımcılardan oluşan Main Street’de hissiyat daha farklıydı. Bu kapsamda 963 katılımcı çevrimiçi anketlerde oy kullandı. Bu yatırımcıların %49’unu oluşturan 469 kişi altın fiyatında yükseliş bekliyordu. Bu sırada katılımcıların %31’ini oluşturan 341 yatırımcı ise, altında Wall Street gibi düşüş öngörüyordu. 963 yatırımcıdan geriye kalan 153 kişi ise, değerli metal için nötr kalmgüni tercih etti.

Bu arada perakende yatırımcılar arasındaki duyarlılığın farklı olması, düşüş eğiliminin hafif bir avantaja sahip olması sebebiyle ortaya belirlendi. Aralık altın vadeli işlemleri, geçen 7 günya göre yaklaşık %1,7 düşüşle en en yeni 1,655 birimdan işlem gördü. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere FED, 21 Eylül’de faiz oranlarını 75 baz puan artırma en yeniuçı etti. Ancak değerli metal, buna rağmen kritik destek seviyelerini korumgüni başardı.

19 Wall Street Analisti Altin Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir.webp

“Altın 7 günya bu seviyelerde olabilir”

Analistler tarafında düşüş hissiyatı daha hâkim. Bunun nedeni ise ABD birimının hâlâ çok güçlü olması. Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, tahvil getirileri konsolide olurken kısa vadeli bir sıçrama öngördü. Ancak, 1.650 birimlık desteğin dayanıp dayanamayacağını görmek için fiyatı izlediğini de konuşmalarine ekledi. Analist, “Bu seviyenin kırılması 1600-1620 birimı göz önüne getirecek” dedi. Ayrıca, “altında önemli bir düşüş olduğunu düşünmek için henüz çok erken” diye ekledi.

Darin Newsom Analysis başkanı Darin Newsome ise, “birim önümüzdeki 7 gün geri çekilirse altın yükselir” dedi. Ancak yükseliş olabilite etmek için çok erken olduğunu da bildirdi. Ona göre, birim şu anda çok güçlü ve altın düşüş sinyalleri vermeye devam ediyor. Bundan çıkmak ise, piyasanın bir dış güç tarafından harekete geçirilmesi ile mümkün olacak. Bu arada, SIA Wealth Management’ın baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, değerli metalde önemli teknik hasar gördüğü için altında düşüş olduğunu söyledi:

“Doların aşırı alım ettiğını ve bunun bir ayarlama sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Ancak altın sadece 1,680 birimın altına düşmekle kalmadı. Aynı zamanda 200 günlük hareketli yaklaşıksının da altına düştü. Tüm bunlar teknik olarak çok önemli ve şu anda büyük bir düşüş eğilimi var.” 

Son dakika gelişmelerden anında havadisdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da konum alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede konum alan makalelerin yazarları yatırım en yeniuçlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce özü araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait havadis içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda ygünimlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer hepsi içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem işe koyultılacaktır..

.bw-card {
position: relative;
display: -webkit-box;
display: -webkit-flex;
display: -ms-flexbox;
display: flex;
-webkit-box-orient: vertical;
-webkit-box-direction: normal;
-webkit-flex-direction: column;
-ms-flex-direction: column;
flex-direction: column;
padding: 15px;
border: 1px solid #f2f2f2;
border-radius: 4px;
background: #f9f9f9;
-webkit-box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
box-shadow: 0 0 10px rgb(222 222 222 / 16%);
font-family: var(–bw-font-family-inter);
padding: 2rem;
border-radius: 0 0 4px 4px;
}

Adblock test (Why?)

Paylaşın
Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.